Vin+

Hjem Vin+

1990 Opus One

Opus One er et av Amerikas mest ikoniske hus. Startet av Robert Mondavi og baron Philippe de Rothschild fra Château Mouton Rothschild i 1979. En av eiendommene som ble startet etter Spurriers berømte Parissmaking men det at en eier av en førstevekst i Bordeaux gikk inn på eiersiden førte til en enda høyere status for Napa Valley.

2003 Ornellaia

Ornellaia er sammen med Sassicaia kanskje Italias fremste Bordeaux blends. Begge ligger i Bolgheri langs kysten av Toscana og lager en rik og kraftig stil, men ikke rikere enn at det fortsatt er mulig å plassere dem i Bordeaux om de kommer blindt.

Sandra Tavares viner er tilbake i Norge

Sandra Tavares er en av de store kvinnelige stjernene i Portugals vinverden og etter et opphold på et par år slippes hennes viner på nytt i markedet. Og etter et kort opphold fi nner jeg vinene hennes enda mer presise enn før.

1989 Château Latour

Med førstevekster fra samme årgang i glasset er det underlig å se hvor stor forskjell det er og hvordan hver eiendoms personlighet kommer frem. Latour er den stramme soldaten, Margaux er den forføreriske kvinnen og Lafi te er den skolerte, lærde gentleman.

Vinfolksnakk: Steven Spurrier

Steven Spurrier er ikke bare en av verdens ledende vinskikkelser, nå er han også blitt vinbonde hjemme i England.

Château Haut-Bailly

I Pessac-Léognan har man kun en klassifi sering som Cru Classé de Graves. Château Haut-Brion er klassifi sert som førstevekst, men det er i en annen klassifi sering. Haut-Bailly er allikevel en «Super Second»