Mat

Hjem Mat

Rødviner til høstens og vinterens kjøtt og viltretter

Senhøstes og på vinterstid smaker det ekstra godt med kraftigere kjøttretter og vilt. Vi har testet ut rødviner til, og her er noen av polets beste kjøp.

Nicolas Vahé – franske tradisjoner

Nicolas Vahé ble født i Amiens i den nordlige delen av Frankrike. Han er utdannet kokk og konditor på «Pic Valence» - en fransk 3-stjerners Michelin-restaurant.

Brandy til mat

Brandy egner seg svært godt som smakstilsetning i elegante sauser med hel pepper, til and i appelsinsaus eller stek. Eller du kan ha en dæsj i fransk løksuppe, helle litt over vaniljeis eller røre litt inn i kaffen. Som arkitekten Frank Lloyd Wright en gang sa: Less is more. Men vil du har mer glød i rettene: Bruk brandy når du flamberer!

Olivenolje – En fantastisk smaksforsterker

Tilgjengelighet og utvalg av olivenolje øker stadig i Norge. Det gjør det desto viktigere å skille på kvalitet. Og hvordan vurderer vi kvaliteten?

Rosenrød vin til maten

De rosa dråpene er for mange vårens hjertevin. Det er ikke mye som er mer leskende enn en godt avkjølt rosé en solfylt vårdag, men rosévin er også ypperlig følge til mat.
VIN+

Lunch på The Factory House

I et bygg som ser ut som en ganske vanlig bygård med leiligheter i hjertet av Oporto ligger institusjonen The Factory House. I våres tikket det inn en invitasjon til lunch her.