This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Årets store akevittest
Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men blant andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors, samt mange flere. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og det må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik.
Årets dommerpanel har smakt seg gjennom et ganske representativt utvalg av norske akevitter, og valgt ut de 24 beste. De 5 beste er valgt ut som de akevittene som utmerker seg spesielt, etter normale sensoriske kriterier for akevitt, samt tilpasset...