This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Vinmakeren Philipp Kuhns historie – du kan smake hans vin på messen 10. mars
Philipp Kuhns familie har bodd i Laumersheim i Pfalz i Tyskland siden 1600-tallet.
Der og i de omkringliggende landsbyene Großkarlbach og Dirmstein ligger vinmarkene. I 1988 fikk 16 år gamle Philipp 2500 kvm med vinmark av sin far til fri disposisjon.
Her valgte Philipp å plante druen Pinot Noir, noe som skulle vise seg å være starten på en lang og suksessfull karriere.
I en alder av 20 år ble Philipp Kuhn eneansvarlig for vinproduksjonen og for vingårdene på foreldrenes eiendom.Til tross for sin fortsatt unge alder, er Phillipp allerede ansett som en av seniorene i bransjen, med over 29 årganger i sitt navn. I 2020 vant Philipp Kuhn prisen «Riesling Champion» i det tyske vinmagasinet Vinum, for sin gjennomgående høye poengskår på hans viner.
«For å lage gode viner er det essensielt å forstå vingårdene dine», svarer Phillipp når han blir bedt om å beskrive måten han jobber på.Han har alltid vært, og vil alltid være involvert i all vinplanting – med unntak av de gamle Riesling-markene, som ble plantet før han ble født.
Philipps filosofi som vinmaker er enkel: Elsk livet og nyt det med god vin!
Den 10. Mars har du mulighet til å smake mange av Philipp Kuhns prestisjefulle viner, samt mye mer på årets utgave av «Fin vin og Brennevin».
Seminarprogrammet for «Fin Vin & Brennevin» er nå klart.
Nå kan du melde deg på spennende smakinger, master class og seminarer. I løpet av messen «Fin Vin & Brennevin» vil det bli arrangert flere spennende seminarer, uten ekstra kostnad for deg som deltaker. Hvert seminar varer ca 30 minutter og kun 24 personer kan delta. Av erfaring vet vi at seminarene er populære, så vi anbefaler deg å være tidlig ute.
Seminarrom 1
- 17:00 – Bli kjent med Delorme , en av Norges mest solgte Cremant de Bourgogne
- 18.00 – Hva har glasset å si for oppfattelsen av vinen?
Riedels Skandinavia-ansvarlige Matt Knight holder glass-smaking med serien Performance - 19:00 – Sigurd Wongraven
Møt musikeren og vinmakeren Sigurd Wongraven og smak noen av hans bejublede viner
Seminarrom 2
- 17:00 – Cognac seminar med Remy Martin
Seminaret holdes av Marthe Bøhn Master Blender - 18.00 – Master class med Philipp Kuhn
Bli kjent med Philipp Kuhns viner. - 19:00 – Barolo; – tradisjonalister vs modernister – Dessverre fulltegnet!
Lars Rein-Helliesen gir deg et innblikk i de to rådende retningene innen Barolo
For mer informasjon om messen, samt billetter og påmelding til seminarer, klikk på denne linken.