This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Rob Roy er en variant av Manhattan cocktail som hovedsakelig består av whisky og vermouth. Den ble første gang laget i 1894 av en bartender på Waldorf Astoria på Manhattan, New York City. Drinken ble navngitt til ære for premieren på Rob Roy.
Rob Roy skiller seg fra den klassiske Manhattan ved at den lages eksklusivt av skotsk whisky, mens Manhattan tradisjonelt lages på rugwhisky og i dag ofte med bourbon.
l denne har vi brukt Black Bottle, det er en blended skotsk whisky av ypperste kvalitet og inneholder både maltwhisky og islaywhisky.
Du trenger:
- 4 cl Black Bottle Whisky
- 2 cl Antica Formula Vermouth
- 1 dråpe bitters (med fordel Fernet-Branca)
Slik gjør du
Røres over is og siles opp i et avkjølt cocktailglass. Garner med cocktailbær eller en appelsinzest.