This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Juletradisjoner trenger ikke være kjedelige. Vi har funnet fire julecocktails som bruker akevitt på en spennende måte…
ROSMARYS AKEVITT SOUR
Ingredienser
• 4 cl Linie Aquavit
• 3 cl limesaft
• 2 cl rosmarinsirup
• 1 cl eggehvite
• Noen dråper Angostura bitters
Slik gjør du
Ha alle ingrediensene i en shaker uten is, og tørrist kraftig i ca. 10 sekunder slik at eggehviten danner skum. Fyll på med is, og rist hardt til drinken er avkjølt. Sil over et iskaldt cocktailglass. Pynt med en rosmarinkvast.
POTETENS VELSIGNELSE
En norsk vri på Irish Coffee utviklet på dugnad hos Vinmonopolet i 1995.
Ingredienser
• ½ ts brunt sukker
• 2 cl Lysholm Linie Aquavit
• 2 cl St. Hallvard likør
• Svart kaff e
• Kremfløte
Slik gjør du
Rør ut sukkeret i litt varm kaff e. Hell i akevitt og likør og nok kaff e til at det totalt blir 8 cl. Topp med lettpisket krem. Hell den gjerne over baksiden av en skje så det legger seg på toppen av drinken. Drinken skal ikke røres, men drikkes gjennom fløtelaget.
AKEVITT-TODDY
Ingredienser
• 4 cl Lysholm Linie Double Cask Akevitt
• 1 cl sitronsaft
• 1 cl eplesaft/eplemost, gjerne ufiltrert
• 1 sitronskive
• 1 kanlestang
• 2 nellikspiker
• 8 cl Varmt vann
Slik gjør du
Ha akevitt, sitron- og eplesaft og krydder i en kopp å, hell over kokende vann. Rør om, og server rykende varm.
GULLTJERN
Ingredienser
• 4 cl Lysholm Linie Aquavit
• 3 cl sitron
• 2 cl timianhonning
Slik gjør du
Ha ingrediensene i en shaker med is. Rist godt og sil over et whiskyglass med isbiter. Serveres med fersk timian på toppen.