This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Påskelam med øl
Påskelam er noe som alltid gir glede og fulle mager i påsketidene. Påskelam har sitt utspring i jødedommen, og går flere tusen år tilbake i tid. I Det gamle testamentets 2. Mosebok, kan man lese om offerskikken som ble gjort før flukten fra Egypt. En del land fortsetter denne skikken, selv om jøder ikke lenger slakter påskelam. I Norge, som i mange andre land, er det fortsatt veldig vanlig å spise lam til påske. Det har dog for mange liten religiøs betydning, men mer om tradisjoner og skikker.
I Norge er det gjerne lammelår man lager til påske, og det er et slags rituale rundt akkurat dette. Det er et kjøttstykke som trenger lang tid på bli ferdig i ovnen, og de deilige aromaene henger i kjøkkenet hele...