Akevitt

Historien om akevitt

Historien om akevitt

Akevitt er like norsk som ski, Mariusgenser og brunost. Men, kun tilfeldigheter har gjort potetspriten til nasjonalskatt… Når

Fandens bra sommer

Fandens bra sommer

Den lyse karvepregede sommerakevitten er ypperlig til grillmat

Den beste påskedrinken

Den beste påskedrinken

... består selvfølgelig av kakao med krem. Og fatlagret norsk akevitt!

Kreativ lekegrind utfordrer oppfattelsen av akevitt

Kreativ lekegrind utfordrer oppfattelsen av akevitt

Målet er å skape nye smaksopplevelser med bruk av utradisjonelle ingredienser og smaker. Strand-serien skiller seg ut.

Årets store akevittest

Årets store akevittest

Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men blant andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors, samt mange flere. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og det må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik.

Drinker og cocktails med akevitt

Drinker og cocktails med akevitt

Akevitt og norsk jul hører sammen. Du kan likevel lage mye spennende med de tradisjonsrike dråpene. Redaksjonen gir

Julens store akevittest

Julens store akevittest

Julemiddagen er kun noen hektiske uker unna. Like sikkert som at ribbe, pinnekjøtt og lutefisk står på bordet

Til Julematen

Til Julematen

Redaksjonen har testet et utvalg av spennende akevitter som passer til tradisjonell julemat. Til formålet har vi brukt