Akevitt

Akevittrebellen

Akevittrebellen

Etter nesten 15 år ville Master Blenderen gå sine egne veier. Nå pusher han grenser for hva akevitt kan være med nye smaker og farger.

Fatets voktere

Fatets voktere

Yrket er like gammelt som fatet selv, men i dag er det nesten ingen som besitter den gamle kunnskapen. Hos Anora har to mann ansvaret for 8000 fat.

På Gjelleråsen ligger det 8000 fat på fatlageret

På Gjelleråsen ligger det 8000 fat på fatlageret

500 års historie. 400 varelinjer på Polet. Livets Vann har fått sin renessanse.

I årets beste juleakevitt brukes det bare norske vekster

I årets beste juleakevitt brukes det bare norske vekster

Blant 23 juleakevitter, hvor kvaliteten generelt er svært høy, var det én akevitt som imponerte litt ekstra.

Test: Årets beste juleakevitt

Test: Årets beste juleakevitt

Foto: Ole-Jørgen Borg Fra den første juleakevitten ble lansert i 1988 og frem til i dag har det

Test: Den beste tursnapsen

Test: Den beste tursnapsen

Finnes den perfekte tursnapsen? Hva er det som smaker best etter en lang dag til fots eller etter timer på post i skogen? Svaret på det er nok like variert som det finnes varianter av snaps på Vinmonopolet.

Ukens drink: Akevitt-mojito

Ukens drink: Akevitt-mojito

Du vet vel at akevitt er strålende i de fleste klassiske drinker? Denne helgen kan du imponere med

Ukens drink: Meir N’ stormy

Ukens drink: Meir N’ stormy

En fresh og krydret start på helgen med denne akevittdrinken.

Månedens brennevin: Akevitt som spiller på historien

Månedens brennevin: Akevitt som spiller på historien

Året er 1531. Den danske diplomaten Eske Bille har vært lensherre i Bergenhus siden 1529 og gjennom stillingen