This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Akevitt og norsk jul hører sammen. Du kan likevel lage mye spennende med de tradisjonsrike dråpene. Redaksjonen gir deg oppskriftene…
LYSHOLM LIMONADE
Du trenger:
• 4 cl Lysholm No 52
• Schweppes Bitter Lemon
Slik gjør du:
Det hele blandes, og
serveres med isbiter.
OLD FASHIONED Á LA NORWAY
Denne drinken komponerte jeg en kald høstdag. Den smaker fortreff elig og er en morsom variant av den klassiske Old Fashioned, som er med Bourbon.
Du tenger:
• 4 cl Lysholm Line Aquavit
• 3-4 dr Angostura
• 1 sukkerbit
• 1 dash soda
Slik gjør du:
Sukkerbiten knuses med old fashion spoon i glasset m/soda og angostura. Ha deretter i is og akevitt. Pynt med limeskive og bringebær.
AKEVITT MULE
Klassikeren Moscow mule, der vodkaen er byttet ut med akevitt. Veldig enkel og forfriskende.
Du trenger:
• 4 cl Lyshom Linie Aquavit
• 1 dl ingefærøl
• Saften fra ½ lime
Slik gjør du:
Det hele blandes, og serveres med isbiter. Server gjerne med en skive frisk ingefær.
AQUAVIT TONIC (AT)
Du trenger:
• 4 cl Lysholm No 52
• 8 cl tonic
• En sitron- eller agurkskive
• Isbiter
Slik gjør du
Fyll et longdrinkglass med is. Hell akevitt over, og fyll opp med tonic. Gni en sitron- eller agurkskive langs kanten av glasset og legg den oppi glasset. Rør og server.
TIPS: Prøv deg frem med annen garnityr! Hva med for eksempel pepperkorn eller stjerneanis?
AKEVITT SOUR
Du trenger:
4 cl Lyshom No 52
4 cl sitronsaft
2 cl sukkerlake (kok 1:1 vann og sukker)
1 eggehvite
Slik gjør du:
Hell ingrediensene i en shaker halvfullt med isbiter, og rist godt. Sil over i et cocktailglass, og garner med sintronzest.