1874 Views

Til Julematen

Mars 11, 2016
Til Julematen
Skrevet av:

administrator

Redaksjonen har testet et utvalg av spennende akevitter som passer til tradisjonell julemat. Til formålet har vi brukt akevittglassene fra Riedel. De færreste drikker tross alt fin konjakk eller whisky fra shotglass. Her er resultatene… 

Ribbe akevitt famodnet(Det Norske Brenneri) 40%

Lys gyllen i fargen. Karve, appelsinskall , og litt fenikkel i nesen. Kraftig med tydelig preg av anis og sittronskall, og en myk konsistens i munnen. Fin lengde med litt bitterhet i finish. Passer bara til tradisjonell julemat some ribbe og medisterpølser.

 

 

Pinnekjøtt akevitt fatmodnet(Det Norske Brenneri) 40%

Lys i fargen. Behagelige aromaer av kardemomme, vanilje, kaffe og hint av fenikkel inesen. God sødme og et preg av anis og hint av karve i munnen. Også med aromaer av sjokolade og appelsinskall. Lett bitterhet i finish. Passer bra til pinnekjøtt og annen salt mat.

Spekemat akevitt fatmodnet (Det Norske Brenneri) 38%

Lys gyllen farge. Fine behagelige aromaer av fenikkel, kardemomme, kaffe og vanilje i nesen. Fin rund fylde med aromaer av karve, anis, koriander i munnen. Den runde men litt lette stilen passer bra til salt mat og trenger ikke altfor mye fett. Kan også nytes som avec.

Gilde aquavit Smala dram pinnekjøtt 43%

Lys gyllen farge. Lett kardemomme og anispreg i nesen. Karve, appelsinskallog fenikkel i munnen. Noe anis i bakkant. Lett bitterhet i en balansert finish. Fin til salt mat i jula.

Gilde Ribbe aquavit 42%

Lys gyllen farge. Godt balansert anis, karve, appelsinskall i nesen. Kraftig med god sødme og aromaer av anis fenikkel, kaffe,  hint av sjokolade i munnen. Lett bitterhet og en bra lengde. Bra til mat med fedme og salt.

Strand Moelv Juleaquavit 40%

Gyllen oransje farge. Tydelig preg av karve og kardemomme med hint av kanel i nesen. Lett sødmepreg med aromaer av kardemomme, vanilje, anis og kaffe i munnen. Hint av appelsinskall i en litt bitter avslutning. Passer best som avec.

Løiten aquavit 40%

Lys gyllen farge. Fin sødmebalanse, lett anis, vanilje og karve i nesen. Karve, anis og appelsinskall i munnen. En fleksibel akevitt til den fete julematen.

Lorry akevitt (Norsk aquavit AS) 40%

Lys gyllen farge. Preg av sitronskall, karve og hint av sjokolade i nesen. Fint rund fylde med tydelig aroma av karve, balansert vanilje, lett anis og litt appelsinskall. Frisk og fin, med lett bitterhet og en god lang ettersmak. Passer bra til lutefisk, pinnekjøtt eller salt spekeskinke.

Gammel Opland aquavit 41,5%

Gyllen farge. Lett preg av anis, karve og vanilje i nesen. Rund med tydelig preg av karve, lett appelsinskall, fenikkel og vaniljepreg. Litt bissterhet i en middels lang ettersmak. Passer til lutefisken.

Gilde 2016 Juleaquavit 40%

Lys gyllen farge. Lett og balansert  med aromaer av vanilje, anis og kardemomme i nesen. Fin sødme med aromaer av anis, fenikkel, vanijle og appelsinskall i munnen. Lett bitterhet av karve i en fin lang avslutning. En bara match til ribbe.

Lysholm Linie aquavit Christmas edition matured at sea 41,5%

Fin gyllen farge. Appelsin, anis, sjokolade og hint av karve i nesen. Tydelig karve, fenikkel og anis i mennen med aromaer av appelsinskall, og hint av vanilje. Rund og fin ettersmak og enbra lengde.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy