1949 Views

Øl med multer, brevann og håndhøstet sjøsalt

Berentsens Brygghus, et av Norges eldste bryggerier, har en stolt historie som strekker seg tilbake til 1895 da Wilhelm Berentsens grunnla bedriften under navnet Egersunds Mineralvandfabrik. Opprinnelig fokuserte bryggeriet på produksjonen av leskedrikker og kaffe. Over årene har det gjennomgått en imponerende utvikling med økende produksjonskapasitet og utvidelse av produktutvalget.

November 28, 2023
Øl med multer, brevann og håndhøstet sjøsalt
Skrevet av:

Lasse Lukacs

Fra essenser og eplemost til øl og whisky, har Berentsens Brygghus kontinuerlig utvidet sin portefølje. I dag er det et stolt bryggeri med røtter dypt forankret i norsk bryggetradisjon. Bryggeriet har vært i familieeie gjennom alle disse årene og er nå drevet av den femte generasjonen. Harald, som representerer den fjerde generasjonen, fungerer som daglig leder, mens datteren Fredrikke er aktiv i administrasjonen og sønnen Fred er brygger og destillatør.

Innovasjon og nytenkning
Berentsens Brygghus er kjent for å levere tradisjonelle ølstiler, samtidig som de stadig utforsker og eksperimenterer med nye smaker og bryggemetoder. Denne dedikasjonen til innovasjon og kvalitet ble anerkjent i 2017 da de vant prisen for Årets Øl av Det Norske Måltid. Og det er nettopp Imperial Cloudberry Gose som er månedens øl.

Imperial Cloudberry Gose, introdusert under Barcelona Beer Festival i 2017, ble øyeblikkelig midtpunktet for oppmerksomhet. Brygget med isbrevann, håndplukkede multer og håndhøstet havsalt fra norskehavet, presenterte dette ølet en unik kombinasjon av norske ingredienser. Publikum på den spanske ølfestivalen ble raskt fanget av den distinkte sammensetningen, og den imponerende blandingen førte til at ølet ble utsolgt på rekordtid – kun 20 minutter etter lanseringen. Imperial Cloudberry Gose står som et ikon for Berentsens Brygghus’ evne til å skape ettertraktede og særpregede brygg som appellerer til ølkjennere over hele verden.

 

Les også: De har 200 år gammel madeira i kjelleren

 

Imperial Cloudberry Gose
Produsent: Berentsens Brygghus
Ølstil: Imperial Gose
Varenummer
:
Alkohol: 7,5%
Pris
: 80,30
Volum: 0,33l
Land: Norge
Region: Rogaland

Vurdering
: Aromaen gir litt funky toner, friske multebær, lett syrlig mot yoghurt, surdeig, sitron og hvitvinseddik, samt et snev av salt. Smaken er frisk og syrlig, med lett sødme liggende under. Deilig, lun syrlighet av sitrus fra både sitron og appelsin, grønne epler, rabarbra, hvitvinseddik, masse multer og den lett fettete følelsen av yoghurt. Den er litt tørr i munnen, men har en herlig floral fruktighet, fin fylde, fint hint av salt, perlende karbonering og syrlig uten å være skarp.
Passer til: Multekrem, pinnekjøtt, syrlige desserter, noe skalldyr, men kanskje best å nytes alene
Poeng: 97

 

Les også: Norges første blended malt whisky

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy