1905 Views

Pinot noir og chardonnay under 150 kroner

Det er håp for gode smaksopplevelser i januar. Selv for en slunken lommebok.

Januar 06, 2023
Pinot noir og chardonnay under 150 kroner
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Druene pinot noir og chardonnay står bak noen verdens flotteste og dyreste viner og det er spesielt regionen Burgund i Frankrike som har gjort disse druene berømte. Mange land og regioner har i lang tid forsøkt å kopiere stilen til burgunderne og stadig flere kjølige regioner rundt om i verden leverer pinot noir-viner av svært god kvalitet og chardonnay gir store viner på alle kontinenter.

Chardonnay er en drue med mange ansikter. Den er relativt nøytral på egen aroma, men tar preg av stedet den vokser. Også teknikkene som benyttes i kjelleren har stor betydning for druen. Det kan være alt fra syrestramme, mineralske viner med preg av grønt eple til store fyldige viner med mye tropisk frukt og smørpreg.

Fruktige viner fra New Zealand
New Zealand er et relativt nytt vinland som består av to øyer, nord- og sørøya. De har et relativt kjølig klima og den moderne vinhistorien startet på 60- og 70-tallet. Det er i hovedsak deres fruktige og syrefriske viner av sauvignon blanc som har satt landet på vinkartet, men det er også et av de landene som imponerer med kvaliteten på pinot noir.

Også chardonanyvinene kjennetegnes med god syrlighet og krisp, fersk frukt på smak.

Vinprodusenten Matua ble startet på slutten av 60-tallet og de første vinene ble lansert i 1974. Matua regnes som en av pionerene innen moderne vinproduksjon og var de første til å plante sauvignon blanc.

De holder til i regionen Marlborough på sør-øya, men har vinmarker både i Marlborough, Hawke’s Bay og Central Otago. De har fokus på bærekraft og det er gjennomgående ferske, konsentrerte og syrefriske viner de leverer. Vinene er svært hyggelig priset så her får man mye vin for pengene.

 

 

Matua Marlborough Chardonnay 2021
Varenummer:11659101
Pris: 146,90
Utvalg: Bestillingsutvalget
Vurdering: Dufter av ferske gule epler og moden sitrus. Lett og frisk, mineralsk frukt på smak med en tørr og syrefrisk utgang.
Poeng: 84
Passer til: Sjømat, salat, lyst kjøtt.

 

 

 

 

 

 

 

Matua Marlborough Pinot Noir 2021
Varenummer: 8053901
Pris: 149,90
Utvalg: Basisutvalget
Vurdering: Fruktig duft med røde bær, nøtter og jord. Fersk og lett sødmefull, delikat frukt på smak med lette tanniner og en frisk syrlighet.  Tørr, lang avslutning.
Poeng: 84
Passer til: Retter av svin, hvit fisk, grønnsaker.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy