1999 Views

Strålende riesling til ribbe

Desember 16, 2022
Strålende riesling til ribbe
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Over halvparten av nordmenn spiser ribbe til jul, og det har blitt en av de virkelig klassiske julemiddagene i Norge. Den alltid like kritiske delen av ribbestekingen er å få en perfekt og sprø svor, men etterhvert virker det til å være flere og flere om får kontroll på det. Man ser også stadig større eksperimentering med marinering og krydderbruk, selv om det klassiske måten å servere det på er med solide mengder salt og pepper. Ribbe har jo selvfølgelig mye fett i seg, og hva man serverer ved siden av har også mye å si; medisterkaker, julepølser, potet og brunsaus har alle smaker som vil ha noe å si på drikkevalget.

Når man skal velge vin til ribbe er det tilbehøret som ofte skaper vanskeligheter. Selv om kjøttet i seg selv fint hamler opp med de fleste viner er det vanskeligere å finne gode vinmatcher til rødkål, surkål og tyttebærsyltetøy. Det enkleste er gjerne å velge en kraftig, syrefrisk hvitvin der det ikke er noen tanniner som kan krangle med tilbehøret. Er det rødvin som er ønskelig er gjerne en frisk og bløt pinot noir et godt valg. Det samme er ulike barberaviner.

Les julens store mat og drikke guide der vi anbefaler både øl, vin, sider og akevitt til alle julens tradisjonelle retter.

Tysk kvalitet i åtte generasjoner

Domdechant Werner er en familiedrevet eiendom som ligger ved elven Main i Hochheim. Den historiske eiendommen ble kjøpt i 1780 og det flotte hovedhuset ble bygget i 1864.

Hos Domdechant Werner er de opptatt av å jobbe på lag med naturen og ta vare på den jorda som er grunnlaget for driften.

-Vi har allerede laget vin i over to hundre år og vi ønsker å kunne lage vin i fremtiden, sier hun. Da må vi tenke på hva som er bra for oss, bra for jorda og bra for vinmarkene, sier Catharina Werner.

Bærekraftig produksjon er derfor fokus og de jobber etter flere økologiske prinsipper.

Hochheim er en av de østligste områdene i Rheingau og ligger ved Rhinens sideelv Main. Rheingau er en av de minste vinregionene i Tyskland, men også en av de mest renommerte og kjent for syrestramme, mineralske viner.

I 2017 mottok Domdechant Werner utmerkelsen ‘white wine maker of the year’ av International Wine Challenge som første tyske produsent. – Det er ikke noe du får for en spesifikk vin men for eksempel for din suksess over de siste tiårene, forteller Catharina.

Vi har tidligere skrevet en lengre artikkel om Domdechant Werner som kan leses her.

 

Anbefaling til ribbe

 

Domdechant Werner Hochheim Kirchenstück Riesling GG
Varenummer: 13372601
Pris: 349,90
Produsent: Domdechant Werner
Land: Tyskland
Region: Rheingau
Lukt: Fruktig, floral og mineralsk duft med preg av epler, fersken og flint. Hint av blomster.
Smak: Mineralsk og krisp med fin syrlighet. Lang, tørr utgang.
Poeng: 90

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy