3080 Views

Ukens vin: Denne musserende vinen er et kupp til 17. mai!

Med nasjonaldagen like om hjørnet er det på tide å handle inn til den store festen. Ukens vin er tilgjengelig i de fleste Pol og er en vin som gir svært mye for pengene.

Mai 10, 2023
Ukens vin: Denne musserende vinen er et kupp til 17. mai!
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Når 17. mai skal feires er det gjerne med bobler i glasset og champagnefrokost er blitt et godt innarbeidet begrep. Men det er ikke champagne alt som bobler, og med økende priser og stor etterspørsel kan man få mye igjen for å se litt utenfor Champagnes grenser.

Det er ikke alle viner man kan si med sikkerhet når ble produsert for første gang, men det kan vi med cava. For etter inspirasjon fra Frankrike ble den første spanske musserende vinen, laget etter tradisjonell metode, produsert med suksess i 1872.

Les også: Perfekte bobler til 17.mai

Cava, som betyr kjeller, produseres altså på samme måte som champagne, med annengangsgjæring på flaske, men de bruker i hovedsak de lokale, spanske druene xarel-lo, macabeo og parrelada til vinene.  I cavaproduksjonen er minimumskravet for lagring på bunnfall ni måneder, men flere produsenter, som Juve y Camps, lar vinen ligge vesentlig lenger.

Juve y Camps startet med vinproduksjon allerede i 1796 og har laget musserende vin siden 1920-tallet. De er i dag en av topprodusentene i regionen og de lager vin etter økologiske prinsipper.

Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature er laget på en blend av de tre cavadruene med xarel-lo som hoveddrue. Den er lagret hele 36 måneder på bunnfall og har utviklet en kompleks og rik, krydret smak. At denne vinen ikke koster mer enn 199,90 gjør den rett og slett til et kupp. Vinen er i Vinmonopolets basisutvalg og er tilgjengelig i de fleste Polbutikker.

I tillegg til å være god som aperitif har den også konsentrasjon og rikdom nok til å være en god følgesvenn til de fleste av de tradisjonelle 17.mai-rettene.

 

Juvé y Camps Reserva de la Familia Gran Reserva Brut Nature
Varenummer: 5337501
Pris: 199,90
Utvalg: Basisutvalget
Vurdering: Kompleks og krydret med mye gul frukt og toast. Konsentrert, syrefrisk og delikat på smak med en lang og tørr utgang.
Passer til: Aperitif, spekemat, fisk, kylling
Poeng: 87

 

 

 

 

Les også: Bobler for kunsten

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy