3827 Views

Cocktails i verdensklasse

Visste du at Norge har en av verdens 50 beste barer? Dersom svaret er nei, bør du snarest legge veien innom Himkok i Oslo!

Oktober 09, 2017
Cocktails i verdensklasse
Skrevet av:

administrator

Visste du at Norge har en av verdens 50 beste barer?
Dersom svaret er nei, bør du snarest legge veien innom Himkok i Oslo!

Men vær forberedt: Himkok er ikke akkurat inspirert av Las Vegas når det gjelder innsalg fra gaten. Her er ingen neonskilt eller prangende reklameplakat for verdens 42. beste bar – kun et lite messingskilt på størrelse med en PostIt-lapp ledsaget av en knøttliten ringeknapp røper at du akkurat her, i krysset mellom Storgata og Youngs gate i Oslo, befinner deg på terskelen til enhver coctail-elskers paradis.

– Velkommen inn, smiler min nye venn Yunus Yildiz.

Han kunne like gjerne sagt velkommen hjem. For ikke bare møter jeg en griselekker bar ved ankomst – her brer lokalene seg innover i stadig nye og trivelige arealer, fra Himkoks eget veksthus via et uteareale med cabriolet-løsning til nye barer og en egen scene for sløy jazz. Og jaggu har ikke Himkok en egen barberer helt innerst i huset også, av den gode gamle sorten som plasserer deg i en barberstol av lær og bruker kniv, og ikke høvel på skjegget.

– Du glemmer det viktigste, påpeker Yanus, og henleder min oppmerksomhet på apparatene i kobber og skinnende aluminium (for det er vel ikke krom?) som står montert bak glassveggene ved coctailbaren i første etasje.

På Himkok brenner man nemlig hjemme.

På Himkok får du beviselig coctails i verdensklasse, mikset av noen av verdens beste bartendere.

Hjemmebrent

– Vi brenner vår egen gin, vodka og akevitt, bekrefter Yunus. Han er daglig leder for Himkok, og var den første som ble ansatt av eieren Erk – som hadde vært i USA, og fått en lysende idé.

– Erk så at det hadde vokst opp en rekke små destillierier rundt om i Statene, og mente at dette var noe vi kunne innføre også i Norge. Himkok er en variant av det, kan du si. For ikke bare destillerer vi vår egen sprit, vi lager også våre egne coctails på en måte som ingen har gjort tidligere her i landet: Coctails fra fat! Vi kaller det Taptails, og fordi det tappes fra fat kan vi håndtere et mye høyere volum.

Med flere hundre mennesker innom hver eneste kveld kan Himkok trygt kalles en høyvolum coctailbar. Her slipper du mye ventetiden det vanligvis tar å mikse en coctail, uten at det på noen måte går ut over kvaliteten: På Himkok finner du noen av landets beste bartendere og coctailmiksere – bare i fjor var tre av dem i ulike verdensfinaler i drinkmiksing. Bestselgerne finner du i den originale coctail-menyen med bunad-omslag, der hver av stedets coctails er inspirert av en bunad fra et eller annet sted i landet.

– Vi plukker ut elementer fra bunadsmønstrene, forteller Yunus.

Det kan være et eple, et bær eller en urt. Og så har vi komponert egne coctails rundt det.

Noe å feire

Det var Drinks International som kåret Himkok til verdens 42. beste bar – som den første norske baren noensinne inne blant topp 50. Og blant alle verdens millioner av barer sier det også sitt at Himkok havnet på topp 10-listen over verdens beste nyåpnede barer i 2015.

Himkok feirer i disse dager sitt toårs-jubileum, og kjenner du din besøkelsestid legger du snarest turen innom for å feire jubilanten. Eller deg selv, for den saks skyld – om du har noe å feire. Har du ingenting å feire, kan jo det i seg selv være grunn god nok til å søke trøst med en av verdens beste coctails i en av verdens beste barer.

Og tenk – den ligger faktisk i Oslo!

Eieren Erk (til venstre) og Himkoks daglige leder Yanus kommer begge opprinnelig fra Tyrkia, og har lykkes til de grader med sitt Taptails-konsept i Himkok.

OM PALMER GROUP

Palmer Group arbeider både med a.s Vinmonopolet, HoReCa (hotell, restaurant og catering) og bedrifts-markedet. Vi har for tiden 30 listeføringer i Basis- og Testutvalget på Vinmonopolet. I tillegg har vi 400 produkter i Vinmonopolets bestillingsutvalg. Horeca utgjør ca. 40% av vår virksomhet. Vi er stolte av å være leverandør av vin til Hansa Borg.

    

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy