4351 Views

Din guide til valg av vinskap

Det har aldri vært mer populært å interessere seg for god vin, og med en voksende vinsamling vokser også behovet for stilfull og sikker oppbevaring av vinen. Sjekk ut våre beste tips for valg av vinskap

August 07, 2019
Din guide til valg av vinskap
Skrevet av:

administrator

I et moderne hjem er løsningen på utfordringen ofte et elegant vinskap, men det kan mange ganger være vanskelig å gjennomskue hvilket skap som best matcher dine ønsker og behov. På veien kan det også være mange fallgruver som du som forbruker bør forsøke å unngå.

Wineandbarrels er Nordens ledende forhandler av vinskap og vinutstyr og de har her samlet en rekke huskeregler til deg som skal investere i et nytt vinskap.

 

Gode råd når du kjøper vinskap

Vinskap – en elektronisk vinkjeller

Når du snakker om vinlagring med venner og bekjente vil mange kanskje få bilder av storslåtte, franske vinslott med eldgamle vinkjellere på netthinnen. For de aller fleste alminnelige vinentusiaster forblir imidlertid vinslottet i Frankrike eller Italia en drøm, og det er her vinskapet kommer inn i bildet. Et godt vinskap er i bunn og grunn en elektronisk vinkjeller som er fininnstilt til å passe på dine flotte flasker, og vinskapet er derfor et praktisk og moderne alternativ til den tradisjonelle vinkjelleren. Utvalget av vinskap er imidlertid enormt og det er en rekke faktorer som du bør huske på før du finner frem kredittkortet og kjøper et nytt skap. Forhold som kjøleegenskaper, plassering og pris bør passe sammen med dine konkrete behov og forventinger til et vinskap.

Loft living room interior with stone wall. 3d Rendering
Loft living room interior with stone wall. 3d Rendering

 

 

Kjøleegenskaper – langtidslagring eller serveringsklar vin?

Noe som er svært viktig å tenke over før du investerer i et nytt vinskap er om skapet skal brukes til langtidslagring eller servering. Som utgangspunkt skal all vin som oppbevares over lengre tid lagres ved 12-14 grader uansett om det dreier seg som rødvin, hvitvin eller musserende vin. Dersom din plan er å lagre vinen inntil flaskene skal drikkes engang i fremtiden vil et vinskap med én kjølesone være å anbefale. Mange ganger kan det imidlertid være praktisk å ha serveringsklar vin tilgjengelig, og da vil et vinskap med to kjølesoner være nødvendig. Et vinskap med to kjølesoner lar deg oppbevare rødvin i den ene delen av skapet samtidig som du har serveringsklar hvitvin, rosévin og musserende vin i den andre delen.

Plassering – hvor skal skapet stå?

Du har nok allerede en forestilling om hvor du ønsker å plassere ditt nye vinskap, men det vil ofte være noen praktiske hensyn å ta i forbindelse med kjøp og installering av et vinskap. Du får vinskap i stort sett alle tenkelige størrelser, så du vil neppe ha vansker med å finne et skap som passer til din vinsamling. Krav til plassering kan imidlertid ha innflytelse på hvilken modell du bør velge. De fleste vinskapene på markedet er egnet til å plasseres frittstående, for eksempel på kjøkkenet, i stuen eller i vaskerommet. Vil du imidlertid erstatte et kjøkkenskap med et vinskap, litt på samme måte som med en oppvaskmaskin, må du kjøpe et vinskap som er laget til innbygging. Et tredje alternativ er det integrerbare vinskapet som kan plasseres i et eksisterende kjøkkenmodul. Dette er en elegant løsning i det moderne kjøkkenet.

Med alle typer vinskap skal du huske å sørge for tilstrekkelig luftsirkulasjon, det vil si at du må gi skapet mulighet for å «trekke pusten» gjennom et luftinntak i bunnen og «puste ut» overskytende varme bak og på sidene. Hvis vinskapet plasseres uten tilstrekkelig luftsirkulasjon vil det som oftest bruke mer strøm, støye mer og gå hurtigere i stykker.

Scandinavian classic kitchen with wooden and white details, minimalistic interior design
Scandinavian classic kitchen with wooden and white details, minimalistic interior design

 

Pris – hva koster et vinskap?

Med vinskap, som med alle andre varer, får du som regel det du betaler for. Pris og kvalitet henger sammen, men markedet bugner over av vinskap i alle prisklasser. Danske CaveCool produserer eksempelvis flere flotte og gode vinskap til rimelige priser uten å gå på kompromiss med kvaliteten. Til deg som vil flotte deg litt ekstra kan du ta en titt på vinskapene fra PeVino som er blant markedets aller beste. PeVino er også dansk og kjent for et skandinavisk inspirert design som kombineres med lekre funksjoner som LED-belysning og hyller i ekslusivt eiketre. Du kan lese mer om begge merkene hos Wineandbarrels.

Det beste vinskapet er imidlertid det som oppfyller dine krav og forventninger til sikker oppbevaring. Det ovenstående er bare noen enkle råd som kan være gode å ha i bakhodet når du skal kjøpe et nytt vinskap. Et vinskap er en investering i din vinsamling og pasjon for vin, så det er en god idé å undersøke markedet før du beslutter deg for hvilket vinskap du skal velge. På wineandbarrels.no finner du Nordens største utvalg av vinskap og annet vinutstyr, og deres spesialister sitter alltid klar til å hjelpe deg på rett vei i jakten på den riktige løsning til din vin.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy