2552 Views

Slik «makser» du salget av vin på glass

Vin- og champagnepreserveringssystemet Le Verre de Vin, sørger for frisk vin og null svinn. Det er gode nyheter for både gjester og eiere.

Mai 08, 2020
Slik «makser» du salget av vin på glass
Skrevet av:

administrator

Produktet er relativt nytt i Norge, men verdensledende i sitt slag med 60 000 brukere over hele verden. Kort og enkelt forklart: Systemet holder vinen frisk og svinnet borte!

–Med Le Verre  de  Vin-systemet kan du sørge for at åpnet vin holder seg frisk i inntil tre uker. På denne måten garanteres kvaliteten på den åpne vinen, og man unngår svinn. Dermed kan både gjestene og restauranteierne juble, forteller Øyvind  Tveit  fra importøren Vinconsult.

KAN TILBY MER

Det er derimot flere fordeler med preserveringssystemet. Stadig oftere stilles spørsmålet «hva har du på glass»? Svaret er ikke lenger gitt. Gjestenes forventninger til utvalg på glass blir stadig større. Tiden da det holdt å svare husets rød eller hvit, er over.

-Vårt system gir en risikofri mulighet til å øke utvalget av vin på glass, noe både bar- og restaurantgjester vil sette stor pris på, sier Tveit, som har ansvaret for distribusjonen av Le Verre  de Vin i Han er sikker på at de som nå satser på større glassutvalg vil se resultater på bunnlinjen – både gjennom økt salg og spart svinn.

-Marginene på vin er mye høyere enn på mat. Da er det om å gjøre å legge til rette for at kundene drikker nettopp vin, og ikke vann fordi de ikke får sitt valg på glass, slår han fast.

LETT Å BRUKE

Ordet vinpreserveringssystem er både langt og kronglete å uttale, men det er langt enklere å bruke.

-Vårt system preserverer en flaske på fem sekunder – vanlig stillvin med vacuum, og musserende vin med Vanlig vin holder seg like frisk i tre uker eller mer. For musserende bruker vi å si «inntil» tre uker, avhengig av hvor mange ganger flasken åpnes for skjenking, sier Tveit.

Og selv om det finnes flere tilbydere av slike systemer, vil Tveit løfte frem en viktig fordel med «sin» løsning.

-I motsetning til andre preserveringssystemer på markedet, gir Le Verre de Vin full fleksibilitet med tanke på HVOR glasset skjen-

kes, ved bardisk eller restaurantbord. Her skjenker du nemlig rett  fra flasken, og ikke fra et dispenser-system. På denne måten har vårt system en ubegrenset kapasitet på hvor mange flasker vi kan ha åpne til enhver tid. Vårt system er utviklet spesielt med tanke på rask og effektiv logistikk for å kunne håndtere salg av vin på glass. Det er meget funksjonelt og enkelt i bruk, og ikke minst meget driftssikkert, fortsetter Tveit engasjert.

Og det er flere tunge aktører som har fått øynene opp for Le Verre de Vin. Blant firmaets kunder er foreløpig over 150 velkjente hoteller og restauranter i Norge.

-REVOLUSJONERENDE

Hos Hotel Union i Geiranger er de glade for å ha gjort oppd- agelsen.

-Etter å ha brukt Le Verre de Vin en tid nå, kan vi konstatere     at det holder hva det lover – nemlig å holde åpen vin frisk i tre     Det aller mest revolusjonerende for oss var kanskje likevel at systemet også gjør det mulig å holde musserende vin frisk i flere uker etter at flasken er åpnet. Tidligere representerte denne kategorien et betydelig svinn – noe som nå heldigvis er elimin-     ert, forteller Sindre Mjelva, 4.generasjon eier, ved Hotel Union Geiranger.

Også i Geiranger kommer det gjestene til gode.

-Etter at vi tok i bruk Le Verre de Vin har vi utvidet utvalget av vin på glass, noe vi ser mange kunder setter stor pris på, fortset- ter

INNPASS  HOS MICHELIN-RESTAURANTER

Siden introduksjonen for over 20 år siden, er det solgt om lag 60 000 systemer verden over, og Le Verre de Vin har fått anerkjen- nelse som det internasjonalt ledende proff-systemet for vinpre- servering.

På referanselisten inngår en nær uendelig rekke 5-stjerners hoteller og «Michelin-restauranter», så vel som verdenskjente vinprodusenter.

TILBYR KOMPLETT LØSNING

Perfekt temperering av vinen er i dag ansett å være en selvfølge. Vinconsult-Tveit tilbyr gode løsninger også på dette området. Det nye Le Verre de Vin Pod Bar-systemet er en komplett løsning som kombinerer Le Verre de Vin-teknologien med tempererte vinskap spesielt tilpasset åpnede flasker.

Systemet tilbyr på samme tid perfekt preservering av åpnede vinflasker og perfekt temperert oppbevaring (4-18 grader). Dette er et fantastisk verktøy og fremtidens løsning for å tilby kundene et større utvalg kvalitetsvin per glass, sier Tveit.    

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy