Artikler

Hva er greia med kvevri?

Hva er greia med kvevri?

Mange forbinder nok kvevri eller qvevri med Georgia, det er ofte her man ser bilder av de oransje

Et dansk whiskyeventyr

Et dansk whiskyeventyr

Nordiske produsenter av whisky er ikke fremmed i 2022, vi har flere whisky produsenter her til lands. Men slik var det ikke i 2006, da Stauning Whisky destilleri fikk sitt hjerte av det aller første destillatet de hadde produsert.

Øldestinasjonen Nederland

Øldestinasjonen Nederland

Vil du oppleve en fantastisk verden av spennende smaker, nye bryggerier og uredde smaker? Da bør du sterkt vurdere å ta turen til Nederland!

Dronningen av Piemonte

Dronningen av Piemonte

Kompleks duft som spenner fra røde bær og blomster til skogbunn, sopp og lær. Intens syrestruktur og heftige tanniner. Ved første møte kan dronningen av Piemonte virke lite imøtekommende. Men når man blir bedre kjent med henne er det store opplevelser som venter.

Bli kjent med South Australia

Bli kjent med South Australia

Australia er et relativt ungt vinland som gjennom de siste 30 årene har vært gjennom en enorm utvikling. Stort fokus på merkevarebygging, teknologi og utvikling har gjort Australia til et av de mest vinproduserende landene i verden. De siste årenes fokus på stedegne terroirviner gjør at det er mye spennende vin å finne «down under»

Gylne dråper Sherry

Gylne dråper Sherry

I denne artikkelen har vi valgt å fokusere på sterkvinen Sherry, tørr sådan, og som en artig liten tvist: brennevin på sherryfat!

Hva blir vintrendene neste år?

Hva blir vintrendene neste år?

Vi har sett inn i krystallkula sammen med Vinmonopolet!

Spennende viner fra vakre Bierzo

Spennende viner fra vakre Bierzo

Bierzo er kanskje ikke den første vinregionen i Spania man kommer på, eller kan peke på hvor er på kartet. Men både Bierzo og underområdet Mencia som ligger nesten på grensen til det nordlige Portugal fortjener en liten titt, når vinhuset i tillegg blir drevet av «gærning» fra Frankrike som lager tilnærmet naturvin for hånd fra superbratte vinmarker blir det hele enda mer interessant.

Bli kjent med: Abruzzo

Bli kjent med: Abruzzo

Abruzzo er kanskje et ganske ukjent vinområde for mange, men det håper jeg det blir en forandring på. Dette er nemlig et spennende og versatilt område, med mange ulike viner - mange av ypperlig kvalitet.