2154 Views

Opplev vinene fra Sicilias ledestjerne

Januar 30, 2024
Opplev vinene fra Sicilias ledestjerne
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Fra det sorte vulkanske jordsmonnet på Etna, til den nordlige spissen mot havgapet, via det bugnende landskapet i Menfi, og gjennom Vittoria til Noto i sør. Den toneangivende ledestjernen Planeta har gjennom de siste 30 årene etablert seg i alle de vesentlige områdene på Sicilia og leverer viner med personlighet og jordsmonnskaraktér.

Nerello Mascalese vokser i vulkansk jordsmonn på Etna

Nå kan du møte Planeta og oppleve deres viner i Oslo.

Gjennom hele historien har Sicilia vært kjent og ettertraktet for sitt bugnende kornkammer og vinproduksjon. Allerede i antikken var vinene fra øya utenfor Italias sydspiss berømte og det er funnet spor etter vinproduksjon som dateres nær 6000 år tilbake.

Etter tiår med generelt fokus på kvantitet over kvalitet der det meste av vin fra øya ble eksportert i bulk ønsket Diego Planeta, den gang leder for øyas største kooperativ, å snu trenden og igjen kunne vise frem Sicilias potensial.

Gjennom fem århundrer og 17 generasjoner har Planeta-familien gjort seg bemerket innenfor siciliansk jordbruk og utvikling, og i 1985 plantet de sine første vinmarker rundt eiendommen Ulmo. Diego Planeta fikk med seg barna Francesca og Santi, i tillegg til nevøen Alessio Planeta og sammen lanserte de sin første årgang i 1995.

Siden den gang har Planeta etablert seg i alle de vesentlige vinområdene på Sicilia. Med Alessio Planeta i førersetet har de vært, og er, en ledestjerne på øya, med et stødig fokus på å vise frem de ulike områdenes særegenheter og karakterer. Med viner som Planeta Chardonnay, Planeta Cometa og Santa Cecilia har de vist verden hvilket potensial som ligger i øyas vinmarker.

Møt Planeta i Oslo

For sitt engasjement og nitidige arbeid som har resultert i viner med jevnt høy kvalitet gjennom alle år ble Alessio Planeta kåret til Winemaker of the Year 2023 av Wine Enthusiast.

Avkjølende vinder fra havet blåser inn over vinmarkene på Capo Milazzo

Nå kan du møte Planeta og oppleve deres viner i Oslo.

10. februar arrangeres Battle of Bottles på Via Village og både Planeta og et titalls andre av verdens ledende vinprodusenter er representert. Blant andre Marco de Bartoli som er kjent for sin ‘evige vin’

Ved å benytte rabattkoden BOB24-VB får følgere av Vin & Brennevin en rabattert pris på inngangsbilletten.

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy