1998 Views

Norges Beste Vinkart er kåret!

September 26, 2023
Norges Beste Vinkart er kåret!
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven

 

Norges beste vinkart kommer fra Voss. Søndag ettermiddag kåret Norsk Vinkelnerforening, Star Wine List og magasinet Kapital årets beste vinkart i Norge. Park Hotel Vossevangen gjorde rent bord og vant tittelen for 2023, i tillegg stakk de av med tre andre topplasseringer i den prestisjefylte kåringen.

«Når man ser på de ulike vinlistene i Norge, er det tydelig at gjestene til disse restaurantene står ovenfor noen skikkelig godbiter. Dybden, variasjonen og lidenskapen vinkartene reflekterer er noe ganske unikt og viser hvilket spennende marked Norge kan være for alle som jobber med vin.» sier jurymedlem og Master of Wine Heidi Mäkinen.

Norges Beste Vinkart er en feiring av de store vinkartene i vårt langstrakte land. Prisene ble delt ut i elleve kategorier, og vinnerne i hver kategori kvalifiserte seg til Star Wine List sin internasjonale finale (som avholdes i juni 2024). Arrangementet ble holdt på Sommelierens Dag på Hotel Bristol i Oslo.

Star Wine List er den prisbelønte guiden til flotte vinbarer og vinrestauranter rundt om i verden. Den er tilgjengelig som en app og på www.starwinelist.com. Den ble lansert i Stockholm (Sverige) i 2017, og er nå live i mer enn 35 land i verden. Alle arenaer er valgt av topp vinfagfolk.

«Norges Beste Vinkart ble kåret for første gang i 2018 etter flere års planlegging. Vi ser at vinkelnere i hele landet jobber hardt for å bygge flotte vinkart og det å vinne en pris i kåringen betyr mye, både for vinteamet og for restauranter og vinbarers renomme, både på nasjonalt og internasjonalt plan. Å se en slik diversitet blant vinnerne i år viser at Norge har svært mye å by vinentusiaster på i årene som kommer. Vinkelnerforeningen er stolt av å ha startet kåringen hvor vi i dag har med oss gode samarbeidspartnere.» sier president i Norsk Vinkelnerforening Liora Levi.

Juryen for Norges Beste Vinkart 2023 bestod av: norsk og nordisk vinkelnermester Francesco Marzola fra Ambassaden, Rune Rake, anerkjent norsk vin- og matpersonlighet, toppsommelier, Ole Edvard Berg fra Vinify og to særskilt dyktige internasjonale vinkelnere fra henholdsvis Finland og Polen; Master of Wine Heidi Mäkinen og Master Sommelier Piotr Pietras.

Beste vinkart 2023

Norges Beste Vinkart / Grand prix – over all best
Park Hotel Vossevangen, Voss

Beste østerrikske vinliste – Det beste vinkartet med østerriksk vin, en kategori presentert av Austrian Wine
Happolati, Oslo

Beste musserende vinkart – Den beste listen med musserende vin, en kategori presentert av Nyetimber
Skigaarden, Hemsedal

Beste store vinkart – Det beste vinkartet med over 600 oppføringer
Park Hotel Vossevangen, Voss

Beste medium vinkart- Det beste vinkartet med 200-600 oppføringer
Credo og Spontan, begge fra Trondheim

Beste California vinkart – Den beste vinlisten med viner fra California, en kategori presentert av DAOU Park Hotel Vossevangen, Voss

Beste vinkart på glass – Det beste vinkartet på glass, en kategori presentert av Zwiesel
Park Hotel Vossevangen, Voss

Bærekraftig vinkart – Anerkjenner en vinliste som har lagt ekstra vekt på vinprogrammets fokus på bærekraft, inkludert vindyrking, vinfremstilling, emballasje og transport. En kategori presentert av Wieninger / Hajszan Neumann
Credo, Trondheim og Kontrast, Oslo

Beste lille vinkart liste – Den beste vinlisten med færre enn 200 oppføringer
Hot Shop, Oslo

Beste nykommer – Anerkjenner et vinkart fra et vinsted som har åpnet nylig
Hermetikken Vinbar, Stavanger

Beste siderliste – Den beste listen med sider
Glime Restaurant, Øystese

Folkets favoritt – En kåring stemt frem av publikum
Smak & Behag Kristiansand

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy