1476 Views

Norges beste vinkelner jobber i Stavanger

Etter en tøff konkurranse ble Norges beste vinkelner kåret på søndag. Få hans tips i neste nummer av magasinet.

Februar 09, 2022
Norges beste vinkelner jobber i Stavanger
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Etter innledende runder med teorioppgaver og blindsmaking og en krevende finale på scenen, ble Norges beste vinkelner kåret på søndag.

Norgesmesterskapet for vinkelnere arrangeres av Norsk Vinkelnerforening hvert år og gjennom konkurransen blir kunnskapen til kandidatene satt på stor prøve.

På grunn av koronapandemien og smitteverntiltak ble årets finale gjennomført uten publikum i salen, men via livestreaming kunne interesserte følge med når finalistene blant annet måtte dekantere en moden vin, blindsmake fire viner og sette drikke til en meny.

Sterk prestasjon fra Re-Naa

Tretten vinkelnere fra hele landet var med på de innledende rundene hvorav ti gikk videre til en semifinale før det til slutt var fire kandidater som fikk prøve seg på scenen. Ikke bare har restauranten to Michelinstjerner, men både første- og tredjeplassen i årets konkurranse gikk til vinkelnere på restaurant Re-Naa i Stavanger.

Sander Johnsson som i fjor kom på tredjeplass i Nordisk Mesterskap på Island kan i år titulere seg som Norges beste vinkelner og hans kollega Kristoffer Aga kom på tredjeplass.

Andreplassen i årets konkurranse gikk til Nikolai Haram Svorte som jobber som vinkelner på Michelin-restauranten Speilsalen på Britannia Hotel i Trondheim.

I neste nummer av Magasinet kan du lese et lengre intervju med den nykronede Norgesmesteren og kanskje få noen tips om hvordan han jobber med vinteori og smaketeknikk.

Neste nummer kommer for salg 24. mars.

 

 

Foto: Maia Hansen/A-I-AM

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy