1363 Views

Norgesmester igjen!

Nikolai Haram Svorte er igjen Norges beste vinkelner.

Februar 05, 2024
Norgesmester igjen!
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven

Norgesmesterskapet for vinkelnere og Junior Wine Award er høydepunktet blant norske vinkelnere. Det har foregått årlig siden år 2000 og årets mesterskap ble holdt på Thon Hotel Bristol i Oslo.
Kandidatenes vinkunnskap settes grundig på prøve gjennom flere elementer både i innledende kvartfinale, semifinale og finale. Innledende runder ble gjennomført rett før jul, 18. desember i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim simultant. Fra 20 påmeldte kandidater gikk 10 videre til semifinalen i Oslo i dag, søndag 4. februar.

– “Det er deilig å vinne! Det er en lettelse. Det var deilig å føle at du går gjennom en konkurranse og alt er ryddig og fint. Det var småplukk her og der, men alt i alt føler jeg at jeg har gjennom uten å bli overrasket over oppgavene, og med god prepp og god fokus” – forteller årets vinner Nikolai Haram Svorte som til daglig jobber i Speilsalen på Britannia i Trondheim.

Les en lengre artikkel om årets vinner her.

– “Det var svært høyt nivå på kandidatene i år, nok en gang var det “the usual suspect” som stod på scenen hvor de alle tre gjorde en strålende finale. Det blir spennende å se hvor både Nikolai og Kristoffer ender i nordisk i oktober” – sier president for Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.

Flere nye momenter i finalen

4 kandidater (3 fra Norge og en gjestekandidat fra Estland) gikk videre til finalen. Konkurransen foregikk på engelsk og finalen besto av flere elementer. Først ut var sjekke servicestasjone for å sjekke at man har det som trengs til kveldens gjester. Deretter å finne riktig hvitvin (en annen årgang enn oppgitt) og servere en flaske champagne (og her fantes det heller ikke riktig vin i vinskapet). Så skulle kandidatene fortelle om ølutvalget og anbefale mat til 3 ulike ølstiler. Så var det en blindsmaking av en premium vin og innsalg av den til gjestene. Det hele ble avsluttet med blindsmaking av 4 forskjellige cocktails i svarte glass og til slutt et fellesmoment, en bildequiz.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy