This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Norgesmester igjen!
Nikolai Haram Svorte er igjen Norges beste vinkelner.
Foto: CF Wesenberg/Kolonihaven
Norgesmesterskapet for vinkelnere og Junior Wine Award er høydepunktet blant norske vinkelnere. Det har foregått årlig siden år 2000 og årets mesterskap ble holdt på Thon Hotel Bristol i Oslo.
Kandidatenes vinkunnskap settes grundig på prøve gjennom flere elementer både i innledende kvartfinale, semifinale og finale. Innledende runder ble gjennomført rett før jul, 18. desember i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim simultant. Fra 20 påmeldte kandidater gikk 10 videre til semifinalen i Oslo i dag, søndag 4. februar.
– “Det er deilig å vinne! Det er en lettelse. Det var deilig å føle at du går gjennom en konkurranse og alt er ryddig og fint. Det var småplukk her og der, men alt i alt føler jeg at jeg har gjennom uten å bli overrasket over oppgavene, og med god prepp og god fokus” – forteller årets vinner Nikolai Haram Svorte som til daglig jobber i Speilsalen på Britannia i Trondheim.
Les en lengre artikkel om årets vinner her.
– “Det var svært høyt nivå på kandidatene i år, nok en gang var det “the usual suspect” som stod på scenen hvor de alle tre gjorde en strålende finale. Det blir spennende å se hvor både Nikolai og Kristoffer ender i nordisk i oktober” – sier president for Norsk Vinkelnerforening, Liora Levi.
Flere nye momenter i finalen
4 kandidater (3 fra Norge og en gjestekandidat fra Estland) gikk videre til finalen. Konkurransen foregikk på engelsk og finalen besto av flere elementer. Først ut var sjekke servicestasjone for å sjekke at man har det som trengs til kveldens gjester. Deretter å finne riktig hvitvin (en annen årgang enn oppgitt) og servere en flaske champagne (og her fantes det heller ikke riktig vin i vinskapet). Så skulle kandidatene fortelle om ølutvalget og anbefale mat til 3 ulike ølstiler. Så var det en blindsmaking av en premium vin og innsalg av den til gjestene. Det hele ble avsluttet med blindsmaking av 4 forskjellige cocktails i svarte glass og til slutt et fellesmoment, en bildequiz.