1537 Views

Ny president i Norsk Vinkelnerforening

Etter seks år som president i Norsk Vinkelnerforening ga Liora Levi stafettpinnen videre under søndagens årsmøte på Hotel Bristol.

Mars 04, 2024
Ny president i Norsk Vinkelnerforening
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Norsk Vinkelnerforening er i vekst og hadde i 2024 flere medlemmer enn noen gang tidligere. Foreningen som ble startet i 1990 av noen av landets første, utdannede vinkelnere, har som mål å være en interesseorganisasjon for vinkelnere i Norge og står blant annet for arrangeringen av Norgesmesterskapet som avholdes hvert år i februar.

Siden 2018 har foreningen vært ledet av vin-personligheten Liora Levi, spesielt kjent som vineksperten på TV2s God Morgen Norge. Etter at hun utdannet seg til vinkelner i 2010 har hun vunnet både norsk og nordisk mesterskap for vinkelnere og bygd seg en solid karriere som vinekspert i flere medier. Med Levi i presidentrollen har foreningen vokst fra 138 medlemmer i 2016 til 442 medlemmer i 2023 og den har sett en kraftig økning både i aktivitet og økonomi.

-Å være president i Norsk Vinkelnerforening har vært både lærerikt, spennende og gøy, forteller Liora Levi til Vin & Brennevin. -Jeg føler vi har klart å bygge en god medlemsbase og sammen har vi klart å gjøre foreningen til noe større.

Nå som hun gir stafettpinnen videre kommenterer hun at hun håper at den nye administrasjonen vil fortsette det arbeidet som er påbegynt og fortsette å videreutvikle foreningen. Selv skal Levi nå bruke tiden til å fokusere mer på egne prosjekter med vinkurs og foredrag i eget firma, i tillegg til jobben i Star Wine List og den amerikanske TV-serien Wine First.

Ny president jobber i Trondheim

Henrik Dahl Jahnsen er mannen som på søndag fikk årsmøtets tillit til å lede foreningen videre. Dahl Jahnsen er 5 x Norgesmester for vinkelnere og har tidligere jobbet for Bølgen og Moi i Kristiansand og som head sommelier i Speilsalen på Britannia i Trondheim. I dag er han F&B-Director for Mati Gruppen og daglig leder for nyoppstartede Tollbua i Trondheim.

Dahl Jahnsen forteller at det er veldig spennende og med litt ærefrykt at han overtar presidentrollen i Norsk Vinkelnerforening.

-Jeg gleder meg til å jobbe internasjonalt for Norge og fremme vinkelnerfaget, sier han. Jeg håper å kunne strømlinjeforme foreningen enda mer og forhåpentligvis gi bransjen større forståelse for hva foreningen er og gjør.

Jeg gleder meg til å kunne gi tilbake til en bransje som har gitt meg så mye, avslutter den nye presidenten.

 

Les mer om Norsk Vinkelnerforening her

 

 

 

 

 

(Trine Wiik-Lehmann er medlem av Norsk Vinkelnerforening og tidligere visepresident)

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy