Intervjuet

Fra Sicilia til Ambassaden

Fra Sicilia til Ambassaden

Med en merittliste som overgår de fleste har Francesco Marzola utmerket seg som en av våre aller beste vinkelnere. Nå starter nytt, spennende prosjekt i Oslo.

Tips fra en Norgesmester

Tips fra en Norgesmester

Barndommens ferier ble ofte kombinert med vingårdsbesøk. Nå er Sander Johnsson Norges Beste Vinkelner og gir oss sine tips til hvordan han jobber med vinteori og smaking.

Norges beste vinkelner jobber i Stavanger

Norges beste vinkelner jobber i Stavanger

Etter en tøff konkurranse ble Norges beste vinkelner kåret på søndag. Få hans tips i neste nummer av magasinet.

Ole Martin Alfsen

Ole Martin Alfsen

De fleste kjenner jo til denne kokken som korrigerer matlagingen til kjendisene på tv, og mange har kanskje begynt å få opp øynene for vinene han er med på å lage, han er nemlig også utdannet vinkelner. Da Vin&Brennevin tok kontakt med Ole Martin i fjor fikk vi beskjed om at vi måtte vente, han hadde nemlig et hemmelig prosjekt på gang. Nå i mai lettet han endelig på sløret!

Petter Schjerven

Petter Schjerven

Han er cand.mag. med psykologi, norsk, medievitenskap og filosofi i fagkretsen, men du kjenner han nok best som programleder i tv-programmene Typisk Norsk og Typisk Deg. Han kastet seg ikke på Dalgonatrenden, og hjemmebakst har husholdningen drevet med i mange år... Vi hører med tv-personlighet og forfatter Petter Schjerven hva han har drevet med det siste året og litt om hans forhold til mat og vin!

Heidi Iren Hansen

Heidi Iren Hansen

Norges nyeste Master of Wine

Intervjuet Tore Sagen

Intervjuet Tore Sagen

Tore Sagen er mest kjent fra humortrioen i Radioresepsjonen og Frode Berg i NRK komedieserien «Side om Side», men han har også noen seriøse sider. En av de er vin. Undertegnede er godt kjent med den humoristiske delen av Sagen, men hadde lyst til å finne ut mer om vininteressen!

Francesco Marzola

Francesco Marzola

I denne utgaven har jeg stilt Francesco Marzola, Best Sommelier of Norway 2020 og sjef for vinkjelleren på Park Hotel Vossevangen, noen spørsmål. Litt om vinkelneryrket, litt om å konkurrere som vinkelner, jobben, koronastatusen og videre planer! Blir Francesco Norges første Master Sommelier?

Anne Fredrikstad

Anne Fredrikstad

I denne utgaven av Vin&Brennevin har jeg intervjuet en dame mange kanskje har sett på TV, både for noen år siden og det siste halvåret i forbindelse med to kjente menneskers dødsfall. Jeg ble dog ikke oppmerksom på Anne for sin tidligere jobb, jeg oppdaget nemlig henne da jeg leste om den norske kvinnen som startet vingård i Italia... Jeg har snakket med Anne Fredrikstad!