1707 Views

Akevittsmaking Årets akevitter til jul.

Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og de må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik. Testpanelet består av 5 akevittentusiaster, ledet av Hans Ingi, styremedlem i Norske Akevitters Venner. Akevittene er rangert fra første plass og nedover.

Desember 04, 2020
Skrevet av:

administrator

Gilde juleaquavit ekstra modnet 41% Dyp rødgyllen farge. Sitrus og vanilje i nesen, godt balansert. Rund og smaksrik, hint av sjokolade, kaffe, vanilje, anis, saltlakris. Kompleks smaksbkilde. En klassisk avec. Gammel Opland small batch beer cask 41,5% Dyp gyllen farge....

Logg Inn

Er du allerede abonnent?

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy