This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Akevittsmaking Årets akevitter til jul.
Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og de må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik. Testpanelet består av 5 akevittentusiaster, ledet av Hans Ingi, styremedlem i Norske Akevitters Venner. Akevittene er rangert fra første plass og nedover.
Gilde juleaquavit ekstra modnet 41% Dyp rødgyllen farge. Sitrus og vanilje i nesen, godt balansert. Rund og smaksrik, hint av sjokolade, kaffe, vanilje, anis, saltlakris. Kompleks smaksbkilde. En klassisk avec. Gammel Opland small batch beer cask 41,5% Dyp gyllen farge....