Noen juleøl må også anbefales!
Ægir Julebokk: Deilige og innbydende toner av mørkt malt, karamell, brød, krydder og kaff e. Den er smakfull
Ægir Julebokk: Deilige og innbydende toner av mørkt malt, karamell, brød, krydder og kaff e. Den er smakfull
Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og de må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik. Testpanelet består av 5 akevittentusiaster, ledet av Hans Ingi, styremedlem i Norske Akevitters Venner. Akevittene er rangert fra første plass og nedover.
Brenneriets julekasse I år som i fjor kommer Det Norske Brenneri med en julekasse som er genial som