3613 Views

Vin & Brennevin har fått nye eiere og ny redaktør

September 03, 2023
Vin & Brennevin har fått nye eiere og ny redaktør
Skrevet av:

administrator

Magasinet Vin & Brennevin ble grunnlagt i 2010 av Marius Odland og har de siste årene vært eid av Publishing AS. I mai i år ble det åpnet konkursbo i Publishing AS noe som dessverre har gått ut over Vin & Brennevins abonnenter og lesere da driften av magasinet ble direkte berørt.

Etter en omstendelig prosess ble det i juli klart at driften blir videreført og at det er det nyopprettede firmaet Mediehuset Publishing AS som har overtatt eierskapet til magasinet. Bak Mediehuset Publishing AS står mediemannen Alf Lidén Lande og Ole Jørgen Borg.

«Jeg kjenner bladporteføljen til Publishing AS godt og bladene har lojale lesere og en etablert annonsørkrets», sier Alf Lidén Lande. «Det bør være et godt grunnlag for sunn drift. Vi vil særlig vektlegge satsingen på selskapets digitale utgivelser fremmadrettet og har som mål å gjøre utgivelsene både nyttigere og viktigere for våre lesere»

Ole Jørgen Borg som har sin bakgrunn fra Klassekampen, Gratismagasinet melk, Dagbladet og Chili Publications ser frem til å satse tungt på Vin & Brennevin i tiden fremover.

«Vi skal nå sette i gang med å gjøre magasinet Vin & Brennevin til den ledende publikasjonen for både våre lesere og bransjen. Vi har fått med nye og dyktige skribenter med på laget og vi er allerede godt i gang med høstens nummer» sier Borg.

 

Ny redaktør

Til den videre driften av Vin & Brennevin har Trine Wiik-Lehmann tiltrådt rollen som magasinets nye redaktør. Wiik-Lehmann er utdannet sommelier og ølsommelier og har tidligere jobbet både i Vinmonopolet og hos ulike vin- og brennevinsimportører. De siste syv årene har hun blitt kjent som øl- og brennevinsanmelder i Dagens Næringsliv og har også vært vinanmelder for Vin & Brennevin siden starten av 2022.

«Jeg er ydmyk og takknemlig for tilliten og ser frem til å utvikle Vin & brennevin videre som et faglig magasin både på nett og i papirversjon,»  sier ny redaktør Trine Wiik-Lehmann.

«Vin & Brennevin skal fortsette med å være et magasin for alle med en interesse for det gode i glasset» fortsetter hun. «Både dem som har mye kunnskap og som ønsker å lese utdypende fagartikler, men også alle dem som føler at de kan litt eller ingenting, og som ønsker lettlest innføring i ulike emner»

 

Erfaren ølskribent er med på satsingen

Vin & Brennevin skal fortsette med å gjennomføre store tema-tester og ha aktuelle sesongartikler. Fremover skal det også være et større fokus på norske produsenter og produkter.

Med en nettside og et papirmagasin som utfyller hverandre i tillegg til store, årlige vinmesser og kurs skal Vin & Brennevin fortsette med å posisjonere seg som en stor og aktuell aktør. Magasinet står helt uten økonomiske koblinger til vin- og brennevinsbransjen slik at leseren kan være trygg på at det drives av en uavhengig og fri redaksjon.

Til den nye satsingen har Vin & Brennevin også fått med seg øl-eksperten Lasse Lukacs som skal bidra til magasinets satsing på ølrelaterte artikler.

Lukacs er kjøkkensjef og mangeårig ølskribent. Han har jobbet på kjøkken i flere land over to tiår og skriver både for egen blogg, Ølportalen og Nettavisen, i tillegg til å være fast paneldeltaker på store øl- og akevittester i flere nasjonale medier.

 

Vi starter med høst

Høsten er i gang, og det er også redaksjonen. Høstnummeret av Magasinet Vin & Brennevin kommer ut i starten av oktober og i dette første nummeret til den nye redaksjonen vil det være fokus på høstens mange gleder i tillegg til et stort gin-spesial.

Den nye redaksjonen ser frem til å ta med seg leserne på mange spennende reiser inn i den gode drikkes verden i tiden fremover.

Ved spørsmål rundt abonnement eller drift bes kontakte sjefsredaktør i Mediehuset Publishing AS; Ole Jørgen Borg.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy