Ølene du bør sikre deg til påske
Om sommeren fylles butikkhyllene opp med ulike versjoner av «sommerøl» og «skjærgårdspils», og til jul kan vi velge mellom nær 300 ulike juleøl. -Bare på Polet. Men hva med påsken – har den sitt eget øl?
Om sommeren fylles butikkhyllene opp med ulike versjoner av «sommerøl» og «skjærgårdspils», og til jul kan vi velge mellom nær 300 ulike juleøl. -Bare på Polet. Men hva med påsken – har den sitt eget øl?
Det er klart for slipp i Spesialpolene igjen og det er mye godt å finne i ølhyllene denne gangen.
Den kommersielle bryggingen av juleøl startet på slutten av 1800-tallet og har svingt i popularitet før og etter verdenskrigene. Men tradisjonen med juleøl er vesentlig eldre enn som så.
Det blir ikke mer tradisjonsrikt enn øl til norsk julemat. Mangfoldet vi får servert både av mat og drikke, blir også gjenspeilt i det brede utvalget av øl norske bryggerier tilbyr oss. Med god hjelp av skummende, utenlandske herligheter
Berentsens Brygghus, et av Norges eldste bryggerier, har en stolt historie som strekker seg tilbake til 1895 da Wilhelm Berentsens grunnla bedriften under navnet Egersunds Mineralvandfabrik. Opprinnelig fokuserte bryggeriet på produksjonen av leskedrikker og kaffe. Over årene har det gjennomgått en imponerende utvikling med økende produksjonskapasitet og utvidelse av produktutvalget.
Det er mange ølentusiaster som kan takke Belgia for sin ølinteresse. Det har alltid vært spennende med nye smaksopplevelser. Belgia har et enormt antall bryggerier med et omfattende spenn av sensoriske opplevelser.
Vinmonopolets oktoberslipp er i Spesialutvalget og den 26. oktober er det +Øl-polene som får påfyll i hyllene. Denne
Dette tradisjonelle ølet, kjent som Saison Dupont, har dype røtter i belgisk ølhistorie og ble opprinnelig brygget for
Rogaland er uten tvil et av landets beste destinasjoner for folk som er glade i gode smaker, servert enten i glass eller på tallerken. Her finner man Michelin-restauranter, flere av landets beste matprodusenter, internasjonalt anerkjente bryggerier og en av landets største matfestivaler; Gladmat. Så det er ikke så rart at når det også gir inspirasjon til å tenke nytt og annerledes, noe som gjør at man rett utenfor finner Norges eneste bryggerihotell; Lilland Bryggerihotell.