Øl

Reisetips: Ølsteder i New York

Reisetips: Ølsteder i New York

Og byen med USA`s første kommersielle bryggeri, som åpnet i New York 1632 av «Dutch West India Company» i byen som da het New Amsterdam. Øl har alltid vært en viktig del av New York sin historie, og etterhvert som flere europeere kom flyttende over dammen ble New York ølhovedstaden i USA utover 1800-tallet.

Juleøltest 2022

Juleøltest 2022

Av alle øl- og drikketradisjoner vi har i Norge, er juleøltradisjonen kanskje den sterkeste. Den har overlevd 1000 år med utvikling, fra vikingehøvdinger, gjennom forbudstid og langt inn i det moderne 2000-tallet. Spesielt det siste tiåret har utvalget og variasjonene på juleøl endret seg veldig, og man har en større bredde nå enn noen gang.

Julens store mat – og drikkeguide

Julens store mat – og drikkeguide

Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.

Påskeøl = Bockøl?

Påskeøl = Bockøl?

Her til lands har ikke påskeøl etablert seg i hyllene før de siste årene, og inntoget av håndverksbryggerier over hele landet. Historisk sett har de norske øltradisjonene vært langt mer fokusert på juleøl, en skikk som stammer lenge før kristningen av landet. Vi har sågar hatt egne lover, først Frostatingloven og deretter Gulatingloven, som har pålagt gårdseiere å brygge øl. Men påskeøl er slettes ikke en oppfinnelse som har kommet de siste tiårene, det har eksistert i hundrevis av året. For tyskerne har nemlig påske vært knyttet til en spesiell øl: bockøl.

ØL

ØL

Få ting er så naturlig som øl og julefeiring så hvorfor ikke inkludere ølet i julematen i år?

Øl og grillmat

Øl og grillmat

Øl og grillmat er som skapt for hverandre, og her får du inspirasjon til hvordan du kan få enda mer øl i et grillmåltid.

Noen juleøl må også anbefales!

Noen juleøl må også anbefales!

Ægir Julebokk: Deilige og innbydende toner av mørkt malt, karamell, brød, krydder og kaff e. Den er smakfull

Sierra Nevada

Sierra Nevada

Det amerikanske bryggeriet Sierra Nevada er ett av bryggeriene som var med å startet håndverksøl- revolusjonen i sin tid, og mange er nok godt kjent med både logoen og ølstilen da de sto bak noen av de første «rare» ølene som dukket opp på Vinmonopolet. Ølstilene Pale Ale og IPA blir heldigvis ikke sett på som raringer lenger, og det Californiske bryggeriet kommer stadig med nyheter.

Craft beer i Firenze

Craft beer i Firenze

Når vi alle kan ut å reise igjen regner jeg med at mange vil til Italia igjen, og Firenze har i årevis vært et yndet sted for nordmenn. Det går som regel i vin, noe som er naturlig her midt i Toscana, men de som er interessert i håndtverksøl vet kanskje at Italia er utrolig dyktige på også det? Hvis ikke er det på tide å oppdage det. Her er noen puber å besøke på neste Firenzetur.