Øl

Flandern rundt

Flandern rundt

Det er mange ølentusiaster som kan takke Belgia for sin ølinteresse. Det har alltid vært spennende med nye smaksopplevelser. Belgia har et enormt antall bryggerier med et omfattende spenn av sensoriske opplevelser.

Det er disse du bør stå i kø for på torsdag!

Det er disse du bør stå i kø for på torsdag!

Vinmonopolets oktoberslipp er i Spesialutvalget og den 26. oktober er det +Øl-polene som får påfyll i hyllene. Denne

Siktestjernen til all saison

Siktestjernen til all saison

Dette tradisjonelle ølet, kjent som Saison Dupont, har dype røtter i belgisk ølhistorie og ble opprinnelig brygget for

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Rogaland er uten tvil et av landets beste destinasjoner for folk som er glade i gode smaker, servert enten i glass eller på tallerken. Her finner man Michelin-restauranter, flere av landets beste matprodusenter, internasjonalt anerkjente bryggerier og en av landets største matfestivaler; Gladmat. Så det er ikke så rart at når det også gir inspirasjon til å tenke nytt og annerledes, noe som gjør at man rett utenfor finner Norges eneste bryggerihotell; Lilland Bryggerihotell.

Reisetips: Ølsteder i New York

Reisetips: Ølsteder i New York

Og byen med USA`s første kommersielle bryggeri, som åpnet i New York 1632 av «Dutch West India Company» i byen som da het New Amsterdam. Øl har alltid vært en viktig del av New York sin historie, og etterhvert som flere europeere kom flyttende over dammen ble New York ølhovedstaden i USA utover 1800-tallet.

Juleøltest 2022

Juleøltest 2022

Av alle øl- og drikketradisjoner vi har i Norge, er juleøltradisjonen kanskje den sterkeste. Den har overlevd 1000 år med utvikling, fra vikingehøvdinger, gjennom forbudstid og langt inn i det moderne 2000-tallet. Spesielt det siste tiåret har utvalget og variasjonene på juleøl endret seg veldig, og man har en større bredde nå enn noen gang.

Julens store mat – og drikkeguide

Julens store mat – og drikkeguide

Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.

Påskeøl = Bockøl?

Påskeøl = Bockøl?

Her til lands har ikke påskeøl etablert seg i hyllene før de siste årene, og inntoget av håndverksbryggerier over hele landet. Historisk sett har de norske øltradisjonene vært langt mer fokusert på juleøl, en skikk som stammer lenge før kristningen av landet. Vi har sågar hatt egne lover, først Frostatingloven og deretter Gulatingloven, som har pålagt gårdseiere å brygge øl. Men påskeøl er slettes ikke en oppfinnelse som har kommet de siste tiårene, det har eksistert i hundrevis av året. For tyskerne har nemlig påske vært knyttet til en spesiell øl: bockøl.

ØL

ØL

Få ting er så naturlig som øl og julefeiring så hvorfor ikke inkludere ølet i julematen i år?