Julens store mat – og drikkeguide
Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.
Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.
Her til lands har ikke påskeøl etablert seg i hyllene før de siste årene, og inntoget av håndverksbryggerier over hele landet. Historisk sett har de norske øltradisjonene vært langt mer fokusert på juleøl, en skikk som stammer lenge før kristningen av landet. Vi har sågar hatt egne lover, først Frostatingloven og deretter Gulatingloven, som har pålagt gårdseiere å brygge øl. Men påskeøl er slettes ikke en oppfinnelse som har kommet de siste tiårene, det har eksistert i hundrevis av året. For tyskerne har nemlig påske vært knyttet til en spesiell øl: bockøl.
Øl og grillmat er som skapt for hverandre, og her får du inspirasjon til hvordan du kan få enda mer øl i et grillmåltid.
Ægir Julebokk: Deilige og innbydende toner av mørkt malt, karamell, brød, krydder og kaff e. Den er smakfull
Det amerikanske bryggeriet Sierra Nevada er ett av bryggeriene som var med å startet håndverksøl- revolusjonen i sin tid, og mange er nok godt kjent med både logoen og ølstilen da de sto bak noen av de første «rare» ølene som dukket opp på Vinmonopolet. Ølstilene Pale Ale og IPA blir heldigvis ikke sett på som raringer lenger, og det Californiske bryggeriet kommer stadig med nyheter.
Når vi alle kan ut å reise igjen regner jeg med at mange vil til Italia igjen, og Firenze har i årevis vært et yndet sted for nordmenn. Det går som regel i vin, noe som er naturlig her midt i Toscana, men de som er interessert i håndtverksøl vet kanskje at Italia er utrolig dyktige på også det? Hvis ikke er det på tide å oppdage det. Her er noen puber å besøke på neste Firenzetur.