Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Amerikanskgrillvin

Amerikanskgrillvin

Vi har valgt å fokusere på de tre store i dette nummeret: Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Pinot Noir, men tar med litt forskjellig på slutten da det finnes gode alternativer blant Merlot, Red Blends, Grenache osv. også. Alle er noe så upolitisk korrekt som «kjøttviner», selv om de selvfølgelig også kan pares til andre ting.

NUET lager Skandinavisk historie

NUET lager Skandinavisk historie

Akevittprodusenten Nuet er en spennende og innovativ produsent som fortjener litt oppmerksomhet. De har nemlig lagd en akevitt utviklet spesifikt for å kunne fungere i drinker verden over, ikke bare i norske akevittglass til julematen. Og bemerket - det har de allerede gjort seg. For ikke så lenge siden ble de nemlig den første akevittprodusenten noensinne til å vinne en pris i gin-kategorien i en internasjonal konkurranse med Nuet Dry Aquavit, da de fikk sølv i Nordic Spirits Awards!

INDERØY – et mat- og drikkemekka

INDERØY – et mat- og drikkemekka

I Vin&Brennevin 2/20 skrev vi om Inderøy Brenneri, en tradisjonell men innovativ brennevinsprodusent i Inderøy i Trøndelag. Det viser seg at det ikke bare er brennevinet fra Inderøy som er interessant, selv om vi kommer tilbake til meget spennende brennevinsnyheter i slutten av artikkelen. Gangstad Gårdsysteri har i flere tiår beriket det norske folk med deilige oster, og var i sin tid Norges første autoriserte gårdsysteri på kumelk! Samtidig, ikke langt unna, så har Inderøy Slakteri på sin side lagd kjøttprodukter som kjøttboller, farse og spekepølse i over 80 år. Ikke minst står de bak den kjente Inderøysodden, som til og med har sin egen akevitt.

Burgund del 2

Burgund del 2

Vi skrev jo sist at man måtte ha god plass om man skulle skrive om Burgund, og det var ingen overdrivelse. Derfor måtte vi dele temaet i 2 for å få plass til alle de fine vinhusene vi ville ha med i artikkelen, så her kan du fortsette å lese om godbitene fra Burgund! (Enkelte av disse vinhusene ble intervjuet før den store frosten i vår, i tilfelle du lurer på hvorfor den ikke er nevnt.)

Årets rosèvintest!

Årets rosèvintest!

Her har vi smakt mange forskjellige rosèviner, i ulike stiler og fra ulike land. Det bugner av ulike rosa viner på Vinmonopolet i disse dager. I tilegg har vi tatt med et knippe rosè Champagne, i håp om at det snart er koronalettelser og feire. God sommer!

Oransjevin

Oransjevin

Oransjevin, amber wine, hvitvin med skallkontakt, ramato, kjært barn har mange navn. I mars kunne man endelig filtrere varene til vinmonopolet etter «oransjevin» (samt «vegansk» og «naturvin»), filtrene ligger i «venstremenyen» i nettbutikken, under overskriften «Øko/Etisk/Annet».

Redaktøren tester: Coravin Pivot

Redaktøren tester: Coravin Pivot

Informasjon fra produsenten: Forleng levetiden til hverdagsvinen din med Pivot®-vinbevaringssystem Frister det med et glass Cabernet etter en

Ole Martin Alfsen

Ole Martin Alfsen

De fleste kjenner jo til denne kokken som korrigerer matlagingen til kjendisene på tv, og mange har kanskje begynt å få opp øynene for vinene han er med på å lage, han er nemlig også utdannet vinkelner. Da Vin&Brennevin tok kontakt med Ole Martin i fjor fikk vi beskjed om at vi måtte vente, han hadde nemlig et hemmelig prosjekt på gang. Nå i mai lettet han endelig på sløret!

Nyheter smakt siden sist

Nyheter smakt siden sist

En god blanding av nyheter som har kommet på Vinmonopolet de siste månedene.