Hjem Vin+

Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

VIN+

Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Hva har en lege, en dykker og en frisør til felles? Interesse for arktiske mat- og drikkeopplevelser! En samtale i en badstu i en hytte i Lyngdalsalpene - 3 venner diskuterer likheten mellom Skottland og Norge og hvorfor Norge ikke har samme whisky og lokalmatkultur. De bestemmer seg for å gjøre noe med det!
VIN+

Tommasi holder fortsatt koken

Tommasi er et varemerke de aller fleste kjenner godt til, går du inn på et Vinmonopol i Norge finner du en flaske fra dette Venetobaserte vinhuset, være seg musserende, hvit eller rød. Og suksessen vil ingen ende ta ser det ut som, det er ikke uten grunn at når det verdenskjente vinmagasinet Wine Spectator velger seg tre vinhus fra Veneto å skrive om, så er Tommasi ett av de.
VIN+

Donnafugata – med nese for kvalitet

Gjennom historien har grekere, fønikere, engelskmenn (!) og italienere laget vin på Sicilia, men det var ikke før på åttitallet at øya virkelig ble et navn på alle vinelskeres lepper. Da vokste det nemlig frem en ny generasjon vinmakere som ikke bare ville reformere, men revolusjonere den sicilianske vinindustrien. Og helt i front av disse pionerene var Giacomo og Gabriella Rallo, skaperne av Donnafugata.
VIN+

Olivenolje

Drypp noen dråper over maten og kjenn på den gode smaken!
VIN+

Crèmantene i Frankrike

Det er som kjent bare musserende vin fra Champagne som har lov til å kalles champagne. Det er champagneindustrien veldig strikte på og nåde den som prøver seg på å tjuvlåne navnet. Til tross for årelangt arbeid med å lære konsumenten dette er det fortsatt mange som kaller all musserende vin for champagne.
VIN+

Giol Prosecco – lange tradisjoner og økologiske bobler

Italiensk musserende er nordmenns favorittbobler på polet. En av dem er den økologiske vingården Giol, som sies å være en av de eldste Prosecco-produsentene.