Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Ønsker å vise at Argentina er mer enn malbec

Ønsker å vise at Argentina er mer enn malbec

Med miljøet i fokus har de vist at man kan lage komplekse og moderne viner ved bruk av gamle metoder og ny teknologi. Og de har vært førende for den nye bølgen av fruktige og naturlige viner fra Argentina.

Flandern rundt

Flandern rundt

Det er mange ølentusiaster som kan takke Belgia for sin ølinteresse. Det har alltid vært spennende med nye smaksopplevelser. Belgia har et enormt antall bryggerier med et omfattende spenn av sensoriske opplevelser.

Norges første blended malt whisky

Norges første blended malt whisky

En idé skapt for syv år siden har resultert i to spennende nye norske whiskyer.

Vin til vilt

Vin til vilt

Når bladene skifter farge og kveldene blir kjølige da er det høst. Og med høst kommer jakt og servering av nydelige viltretter. Men hvilken vin vil vi ha i glasset?

Test: Den beste tursnapsen

Test: Den beste tursnapsen

Finnes den perfekte tursnapsen? Hva er det som smaker best etter en lang dag til fots eller etter timer på post i skogen? Svaret på det er nok like variert som det finnes varianter av snaps på Vinmonopolet.

Baronens vin

Baronens vin

Med nesten tusen års historie og en familie som går 32 generasjoner tilbake driver Baron Francesco Ricasoli i dag en av verdens eldste familieeide bedrifter.

Ølmarinerte kyllingvinger med sriracha dip og masse godsaker

Ølmarinerte kyllingvinger med sriracha dip og masse godsaker

Vi har kommet til den tiden på året, da de aller fleste har fått frem grillen. Butikkene formelig bugner av nye grillprodukter, men den aller beste grillmaten er den du forbereder fra bunnen av. Da får du masse smak, lite salt og akkurat de smakene som du synes er best. En av de vanligste feilene som gjøres når det grilles, er at spesielt kjøtt får for mye varmebehandling. Dette resulterer i tørt og seigt kjøtt, og det finnes en enkel kur mot dette.

Sommerdrinker med øl

Sommerdrinker med øl

Selv om en kald øl i solen for mange er selve synonymet på sommer, så kan det bli enda bedre. Man kan nemlig lage en drink MED øl, og dermed få enda mer sommerfølelse. Øl er en av verdens eldste drikker, med en over 7000 år historie. Men før dette hadde man øl-lignende drikker med blant annet frukt, bær, ris og korn, man kan kanskje kalle disse drikkene de første øldrinkene? Det som i hvert fall er sikkert er at øldrikker blir mer og mer populært, og det er spesielt en drink som fått mye populæritet i Norge de siste årene.

Det syder og bobler i Stavern

Det syder og bobler i Stavern

I nesten to år har vi hatt et samfunn uten særlig mye fest og moro, nå er tiden inne for endelig å sprette Holtens champagne. De har selv et jubilé å feire!