Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Årets rosèvintest!

Årets rosèvintest!

Her har vi smakt mange forskjellige rosèviner, i ulike stiler og fra ulike land. Det bugner av ulike rosa viner på Vinmonopolet i disse dager. I tilegg har vi tatt med et knippe rosè Champagne, i håp om at det snart er koronalettelser og feire. God sommer!

Oransjevin

Oransjevin

Oransjevin, amber wine, hvitvin med skallkontakt, ramato, kjært barn har mange navn. I mars kunne man endelig filtrere varene til vinmonopolet etter «oransjevin» (samt «vegansk» og «naturvin»), filtrene ligger i «venstremenyen» i nettbutikken, under overskriften «Øko/Etisk/Annet».

Redaktøren tester: Coravin Pivot

Redaktøren tester: Coravin Pivot

Informasjon fra produsenten: Forleng levetiden til hverdagsvinen din med Pivot®-vinbevaringssystem Frister det med et glass Cabernet etter en

Ole Martin Alfsen

Ole Martin Alfsen

De fleste kjenner jo til denne kokken som korrigerer matlagingen til kjendisene på tv, og mange har kanskje begynt å få opp øynene for vinene han er med på å lage, han er nemlig også utdannet vinkelner. Da Vin&Brennevin tok kontakt med Ole Martin i fjor fikk vi beskjed om at vi måtte vente, han hadde nemlig et hemmelig prosjekt på gang. Nå i mai lettet han endelig på sløret!

Nyheter smakt siden sist

Nyheter smakt siden sist

En god blanding av nyheter som har kommet på Vinmonopolet de siste månedene.

Vulkansk vin fra Azorene

Vulkansk vin fra Azorene

Vi skal senere i år ha et litt større tema med vulkansk vin fra Italia, du visste kanskje at viner fra Etna og Campania var vulkanske, men visste du at mange viner fra Soave også er det? I denne utgaven teaser vi, eller erter om du vil, med en liten artikkel om vulkansk vin fra Azorene!

Volcano Etna Dry Gin

Volcano Etna Dry Gin

Det er ikke bare vinplanter som blir påvirket av jordsmonnet, det gjelder det meste som vokser på vulkansk jord. Inkludert gin-ingredienser som einebær, sitrusfrukter og blomster. Får Italieneren bak importfirmaet Cent’Anni Engros det som han vil blir denne spennende vulkanske gin`en tilgjengelig på det norske markedet i løpet av året!

Bareksten

Bareksten

Stig Bareksten har vunnet dobbelt gull for sin gin i verdensmesterskapet - to ganger! Bareksten, eller OSS Craft Destillery som brenneriet heter, produserer 200.000 liter brennevin i året på destilleriet som ligger utenfor Bergen, og han har ikke bare blitt populær i Norge, men eksporterer også til 35 ulike land i tillegg.

Kjente hvite spanske druer

Kjente hvite spanske druer

I fjor så vi på spanske ukjente hvitvinsdruer, i denne artikkelen skal vi se på to av de mest kjente, nemlig Albariño og Verdejo - samt to vinhus som har spesialisert seg på disse druene. Alle disse vinene er å finne på Vinmonopolet.