Hjem Vin+

Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

VIN+

Vazart-Coquart

Champagnehuset Vazart-Coquart & Fils ligger i Chouilly i Champagne. Chouilly er den mest nordlige vinkommunen i Côte des Blancs, rett sør for den kjente byen Èpernay. De fleste har sikkert hørt om giganten Nicolas Feuillate som dominerer dette området, men det finnes også små, interessante vinhus å titte nærmere på, som vi skal gjøre i denne artikkelen.
VIN+

Brennevinsgrova, nok et norsk eventyr

Jeg syns vil skal ha fokus på de mange destilleriene som gjør det godt i Norge for tiden, vi kan virkelig å produsere godt brennevin vi også! Ett av de er Brennevinsgrova, et destilleri som ligger på ett småbruk i Nymarken i Sykkylven, hvor 3. generasjons gårdbruker Harald Strømmegjerde har sluttet med sau og begynt med miljøvennlig brennevinsproduksjon.
VIN+

Sensommer-cocktails og ny gin fra Kimerud

I årets første magasin kunne dere lese om suksesshistorien Kimerud, gårdsdestilleriet som har tatt Norge med storm og begynner å få stor internasjonal anerkjennelse. Før magasinet hadde rukket å komme ut kunne Ståle Johnsen, destillatøren, oppdatere meg med at de da leverte til hele 29 land, ikke 16 som jeg skrev. En rivende utvikling. I tillegg kunne Ståle fortelle om deres nyeste produkt; Kimerud Pepper Gin Liqueur som kom på vinmonopolet i sommer! Det er med andre ord bare å sette seg ned med en god cocktail, tviholde litt til på sommeren og nyte fortsettelsen på suksesshistorien.
VIN+

Stadig suksess hos Reichsrat von Buhl

Da undertegnede ruslet inn på smakerommet til Reichsrat von Buhl en dag i februar, ble jeg møtt med et glass nydelig musserende vin. Monika Schmid, vinhusets eksportsjef, heller i marsnyheten Suez Vintage 2015. Hun har tatt seg tid til å ta meg med på en liten rundtur på dette vinhuset som ligger i den tyske byen Deidesheim, i vinregionen Pfalz.
VIN+

Spanias ukjente druer

Tempranillo, Grenache, Airèn, Macabeo... Man har hørt om mange druer fra Spania, men det er nok en del druesorter som man ikke har hørt om også. I disse dager er det i tillegg en del vinmakere som eksperimenterer med gamle druesorter som nærmest har vært utryddet i flere tiår. I denne artikkelen ser vi på noen av de druene som ikke er så kjent, hvite druer i viner som er tilgjengelige på vinmonopolet om du skulle bli nysgjerrig og fålyst til å teste de selv.
VIN+

Nyheter smakt siden sist

ROSÈVIN: Kleine Rust Fairtrade Pinotage Rosé: Vinen har en aroma av mørke og røde bær,...