Hjem Vin+

Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

VIN+

Nyttig å vite når du skal velge vinskap

Med et vinskap kan du trygt oppbevare vinsamlingen din uten bekymringer. Vinen oppbevares med rett temperatur og under beskyttede forhold. En riktig oppbevart vin servert med korrekt serveringstemperatur vil gi en enda bedre vinopplevelse!
VIN+

Christopher Full – et ungt tysk vintalent fra Rheinhessen

Vinene fra Weingut Full kom på vinmonopolet i mai, 4 viner fra en vinmaker som lagde sin første vin på vingården sin i Zellertal som 19-åring. Og som nå balanserer det å være vinmaker i eget vinhus samt kjellermester hos Battenfeld Spanier / Kühling Gillot.
VIN+

Weingut Maximin Grünhauser

Weingut Maximin Grünhauser er en av de mest tradisjonsrike produsentene i Moseldalen, de er en av produsentene du møter på SaarRieslingSommer, men du kan også ta turen til det flotte vinhuset deres! De har nemlig renovert og pusset opp de siste årene for å møte den voksende interessen for folk å besøke vinprodusentene hjemme. Undertegnede tok en liten tur innom i august i fjor, og smakte både nydelige viner og tok en liten titt på den flotte eiendommen deres.
VIN+

Saar Riesling Sommer

Den siste helgen i august i år skulle egentlig vinfestivalen SaarRieslingSommer avholdes i Moseldalen i Tyskland. Den ble dessverre avlyst på grunn av Covid-19, som så mye annet. Jeg hadde planer om å anbefale dere å ta turen dit, men man kan da planlegge en tur i 2021, for da kom de sterkt tilbake kunne arrangøren fortelle meg.
VIN+

Vin fra Thailand

Det har vært skrevet litt om før, og flere av de som har vært i det aktuelle landet har bitt seg merke i at det er vinproduksjon der. Jeg snakker om Thailand, det asiatiske landet folk flest forbinder med lange strender, sterk mat og glorete barer.
VIN+

Sierra Nevada

Det amerikanske bryggeriet Sierra Nevada er ett av bryggeriene som var med å startet håndverksøl- revolusjonen i sin tid, og mange er nok godt kjent med både logoen og ølstilen da de sto bak noen av de første «rare» ølene som dukket opp på Vinmonopolet. Ølstilene Pale Ale og IPA blir heldigvis ikke sett på som raringer lenger, og det Californiske bryggeriet kommer stadig med nyheter.