Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Ask Gard

Ask Gard

På Ask Gård i Nordmarka ligger det en kjøttprodusent som har latt seg inspirere av italiensk håndverk, og kombinert med norske kvalitetsråvarer kan man trygt si at det er en suksess! Blant prisene de har vunnet finner du både Det Norske Måltid, NM og Matspireprisen. Dette er med andre ord utmerkede alternativer når du skal kjøpe inn spekemat til årets julefeiring!

Juleøl

Juleøl

Vi tar selvfølgelig med noen juleøl vi anbefaler til årets julefeiring!

Portvin

Portvin

Vi kan ikke ha et julemagasin uten portvin, det er ikke noe som er så godt som pepperkaker med blåmuggost og portvin til. Eller en bit mørk sjokolade, konfektbit eller en god dessert med denne deilige portugisiske sterkvinen i glasset. Her er årets anbefalinger på portvinsfronten:

Madeira

Madeira

Alle vet at portvin hører julen til (mange vet heldigvis også at det kan nytes året rundt også), mens Madeira ofte blir glemt. Det er dumt, for Madeira kommer også i mange stilarter som gjør seg utmerket både til ostefatet, småkakene, marsipanen og som aperitiff eller dessertvin alene. Vi ser på hva Madeira egentlig er, fire nyheter fra et spennende, kvinnedrevet selskap, samt anbefaler litt flere sterkviner fra Madeira som er å anbefale.

Whisky uten (mye) røykpreg

Whisky uten (mye) røykpreg

I følge statistikken er ca. 30% av whiskydrikkere kvinner, kanskje et høyt tall for de som trodde at

Tind spekemat, norgesskatt fra Møre og Romsdal

Tind spekemat, norgesskatt fra Møre og Romsdal

Norsk håndverk Det er ingen grunn til å velge masseprodusert og kjedelig spekemat når man har kjøttprodusenter som

Oransjevin i Oslo – De beste stedene å drikke oransjevin i 2021. Del 2.

Oransjevin i Oslo – De beste stedene å drikke oransjevin i 2021. Del 2.

I Vin&Brennevin 3/21 kunne vi lese følgende: Det er gøy å leve i en by som ikke bare har kommet seg gjennom en pandemi, men som i tillegg har vokst på det. For bare noen år siden var det få barer som hadde oransjevin å tilby, og det var vanskelig å finne på noe vinkart. I dag er det godt over 30 vinbarer og serveringssteder i Oslo som selger oransjevin, og flere av de har det som en egen kategori på vinkartet sitt.

Tezza

Tezza

Det er Vanio Tezza som tar i mot redaktøren en varm dag i juli, på landsbygda Valpantena i Verona, nær det lille tettstedet Poiano. Vi tar en liten tur blant vinplanter som er skadet av en nylig haglskur, før vi rusler rundt i det tomme vinhuset som står klar til innhøsting og smaker vinene til denne norgesvennen av en vinprodusent.

Amarone

Amarone

Amarone har nærmest blitt en elsk/hat-vin i Norge, den tidligere så ettertraktede vinen har blant mange vinprofesjonelle blitt kastet under bussen som «dårlig, søt vin». Det gjør dessverre at mange konsumenter også har fått det inntrykket av denne kategorien vin, uten kanskje å ha smakt noe særlig av den. Det er dumt, for det finnes mye bra amarone der ute.