[adrotate group="10"]
[adrotate banner="81"]

Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Kreativ lekegrind utfordrer oppfattelsen av akevitt

Kreativ lekegrind utfordrer oppfattelsen av akevitt

Målet er å skape nye smaksopplevelser med bruk av utradisjonelle ingredienser og smaker. Strand-serien skiller seg ut.

Den skiller seg ut på mer enn én måte

Den skiller seg ut på mer enn én måte

En norsk økologisk gin er det du bør velge til helgens G&T. Strålende konsentrasjon og balanse fra bølgene utenfor Fedje.

Skreien er her! – Dette bør du ha i glasset

Skreien er her! – Dette bør du ha i glasset

Skreien har meldt sin ankomst og vinterens flotteste måltid fortjener det beste i glasset. Dette bør du velge.

Denne whiskyen ble først lansert i Norge

Denne whiskyen ble først lansert i Norge

I januar ble Agitator Single Malt Whisky Rök lansert i Norge som første land. I Sverige slippes den ikke før til våren.

Denne historierike vinen får du for en 200-lapp

Denne historierike vinen får du for en 200-lapp

Georgia er kanskje ikke landet man først tenker på når det kommer til vin, men landet har faktisk en av de lengste vinhistoriene. Wine Thieves Saperavi Qvervi er et kupp av en vin til rett under 200 kroner.

Årets store akevittest

Årets store akevittest

Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men blant andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors, samt mange flere. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og det må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik.

Ask Gard

Ask Gard

På Ask Gård i Nordmarka ligger det en kjøttprodusent som har latt seg inspirere av italiensk håndverk, og kombinert med norske kvalitetsråvarer kan man trygt si at det er en suksess! Blant prisene de har vunnet finner du både Det Norske Måltid, NM og Matspireprisen. Dette er med andre ord utmerkede alternativer når du skal kjøpe inn spekemat til årets julefeiring!

Juleøl

Juleøl

Vi tar selvfølgelig med noen juleøl vi anbefaler til årets julefeiring!

Portvin

Portvin

Vi kan ikke ha et julemagasin uten portvin, det er ikke noe som er så godt som pepperkaker med blåmuggost og portvin til. Eller en bit mørk sjokolade, konfektbit eller en god dessert med denne deilige portugisiske sterkvinen i glasset. Her er årets anbefalinger på portvinsfronten: