Kreativ lekegrind utfordrer oppfattelsen av akevitt
Målet er å skape nye smaksopplevelser med bruk av utradisjonelle ingredienser og smaker. Strand-serien skiller seg ut.
Målet er å skape nye smaksopplevelser med bruk av utradisjonelle ingredienser og smaker. Strand-serien skiller seg ut.
En norsk økologisk gin er det du bør velge til helgens G&T. Strålende konsentrasjon og balanse fra bølgene utenfor Fedje.
Skreien har meldt sin ankomst og vinterens flotteste måltid fortjener det beste i glasset. Dette bør du velge.
I januar ble Agitator Single Malt Whisky Rök lansert i Norge som første land. I Sverige slippes den ikke før til våren.
Georgia er kanskje ikke landet man først tenker på når det kommer til vin, men landet har faktisk en av de lengste vinhistoriene. Wine Thieves Saperavi Qvervi er et kupp av en vin til rett under 200 kroner.
Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men blant andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors, samt mange flere. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og det må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik.
På Ask Gård i Nordmarka ligger det en kjøttprodusent som har latt seg inspirere av italiensk håndverk, og kombinert med norske kvalitetsråvarer kan man trygt si at det er en suksess! Blant prisene de har vunnet finner du både Det Norske Måltid, NM og Matspireprisen. Dette er med andre ord utmerkede alternativer når du skal kjøpe inn spekemat til årets julefeiring!