Whisky uten (mye) røykpreg
I følge statistikken er ca. 30% av whiskydrikkere kvinner, kanskje et høyt tall for de som trodde at
I følge statistikken er ca. 30% av whiskydrikkere kvinner, kanskje et høyt tall for de som trodde at
Norsk håndverk Det er ingen grunn til å velge masseprodusert og kjedelig spekemat når man har kjøttprodusenter som
I Vin&Brennevin 3/21 kunne vi lese følgende: Det er gøy å leve i en by som ikke bare har kommet seg gjennom en pandemi, men som i tillegg har vokst på det. For bare noen år siden var det få barer som hadde oransjevin å tilby, og det var vanskelig å finne på noe vinkart. I dag er det godt over 30 vinbarer og serveringssteder i Oslo som selger oransjevin, og flere av de har det som en egen kategori på vinkartet sitt.
Det er Vanio Tezza som tar i mot redaktøren en varm dag i juli, på landsbygda Valpantena i Verona, nær det lille tettstedet Poiano. Vi tar en liten tur blant vinplanter som er skadet av en nylig haglskur, før vi rusler rundt i det tomme vinhuset som står klar til innhøsting og smaker vinene til denne norgesvennen av en vinprodusent.
Amarone har nærmest blitt en elsk/hat-vin i Norge, den tidligere så ettertraktede vinen har blant mange vinprofesjonelle blitt kastet under bussen som «dårlig, søt vin». Det gjør dessverre at mange konsumenter også har fått det inntrykket av denne kategorien vin, uten kanskje å ha smakt noe særlig av den. Det er dumt, for det finnes mye bra amarone der ute.
Kun 26 år gammel bestemte Étienne seg for å ta over besteforeldrenes 3 hektar vinmark i 2010, til
Her er noen spesielt anbefalte musserende viner til julesesongen fra ulike land.
I år er det 130 år siden lanseringen av O.P. Anderson, akevitteventyret startet nemlig i 1891. For å
Franciacortas stolthet Bellavista er det ledende vinhuset i Italia når det kommer til musserende vin, de har gjennom