Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

De beste vinene til jul

De beste vinene til jul

Det krever sin kar å skulle handle inn på Polet til julens mange selskaper og matretter. Det skal serveres aperitif til gjester, det er ribbe, røkt og saltet pinnekjøtt, og det er lange julelunsjer med alt fra røkelaks til kalde salte julepølser, sylte og oster. Så skal man gjerne slappe av med litt godt i glasset til nøttene og sjokoladen også. Hvilken vin passer best til det?

200 år gammel madeira i kjelleren

200 år gammel madeira i kjelleren

Blant 5000 vinflasker i den gamle vinkjelleren gjemmer det seg både hundre år gammel Bordeaux og to hundre år gammel Madeira. Staselige Refsnes Gods inviterer til spennende vinopplevelser.

Ønsker å vise at Argentina er mer enn malbec

Ønsker å vise at Argentina er mer enn malbec

Med miljøet i fokus har de vist at man kan lage komplekse og moderne viner ved bruk av gamle metoder og ny teknologi. Og de har vært førende for den nye bølgen av fruktige og naturlige viner fra Argentina.

Flandern rundt

Flandern rundt

Det er mange ølentusiaster som kan takke Belgia for sin ølinteresse. Det har alltid vært spennende med nye smaksopplevelser. Belgia har et enormt antall bryggerier med et omfattende spenn av sensoriske opplevelser.

Norges første blended malt whisky

Norges første blended malt whisky

En idé skapt for syv år siden har resultert i to spennende nye norske whiskyer.

Vin til vilt

Vin til vilt

Når bladene skifter farge og kveldene blir kjølige da er det høst. Og med høst kommer jakt og servering av nydelige viltretter. Men hvilken vin vil vi ha i glasset?

Test: Den beste tursnapsen

Test: Den beste tursnapsen

Finnes den perfekte tursnapsen? Hva er det som smaker best etter en lang dag til fots eller etter timer på post i skogen? Svaret på det er nok like variert som det finnes varianter av snaps på Vinmonopolet.

Baronens vin

Baronens vin

Med nesten tusen års historie og en familie som går 32 generasjoner tilbake driver Baron Francesco Ricasoli i dag en av verdens eldste familieeide bedrifter.

Ølmarinerte kyllingvinger med sriracha dip og masse godsaker

Ølmarinerte kyllingvinger med sriracha dip og masse godsaker

Vi har kommet til den tiden på året, da de aller fleste har fått frem grillen. Butikkene formelig bugner av nye grillprodukter, men den aller beste grillmaten er den du forbereder fra bunnen av. Da får du masse smak, lite salt og akkurat de smakene som du synes er best. En av de vanligste feilene som gjøres når det grilles, er at spesielt kjøtt får for mye varmebehandling. Dette resulterer i tørt og seigt kjøtt, og det finnes en enkel kur mot dette.