[adrotate group="10"]
[adrotate banner="81"]

Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Engelsk vin

Engelsk vin

Norge er den største importøren av vin fra Storbritannia, og undertegnede får ofte høre av utenlandske kollegaer at de skulle ønske at tilgangen på engelsk vin var større i deres land. Sånn sett kan man si at de norske importørenes og Vinmonopolets jobb for å øke (og mate) denne trenden i landet har vært svært heldig for oss konsumenter, for dette er et utrolig interessant vinland. Både stillevinene og de musserende utfordrer sine tradisjonelle kollegaer sterkt!

ØL

ØL

Få ting er så naturlig som øl og julefeiring så hvorfor ikke inkludere ølet i julematen i år?

Riesling

Riesling

Vi fortsetter med Riesling, det er nemlig ikke det dummeste man kan velge til julematen. Faktisk passer Riesling til mye av det vi spiser i julen, da det er en ganske versatil drue. Vi nevner i fleng: ribbe, pinnekjøtt, fjærkre, torsk, mye vegetarmat... Dette er noen tørre Rieslinger vi vil anbefale til årets julemat:

2019-årgangen med Loewen

2019-årgangen med Loewen

Når du møter Christopher Loewen blir du først litt slått i bakken av en bred, hvit perlerad med tenner, Harry Potter-aktige briller og en sjarmerende guttesveis, han er åpen, veldig hyggelig og imøtekommende.

London dry gin

London dry gin

Det finnes mange ulike typer gin, i dette nummeret skal vi fokusere på klassikeren London Dry Gin. Vi forklarer hva det er, ser på en produsent som er kjent for sin London Dry Gin stil, samt ser på hva som er tilgjengelig på det norske markedet i denne kategorien.

Vinmonopolets miljøvisjon

Vinmonopolets miljøvisjon

Mange er i dag opptatt av å velge miljøvennlige produkter, være seg hudpleie, matvarer eller vin. Enten man er for eller i mot et statlig Vinmonopol så er det en gang det vi har per i dag i Norge, og undertegnede syns de gjør en god jobb på de aller fleste plan. Blant annet med å hjelpe oss å velge klima- og miljøvennlige produkter.

Nyheter smakt siden sist

Nyheter smakt siden sist

Et knippe produkter smakt som har kommet på Vinmonopolet de siste månedene.

Nyheter

Nyheter

Sødme i vin Visste du at en ny lov i Alsace nå gjør at man skal kunne lese

Gardsbrenneriet, håndverksdestilleriet i Nordfjord

Gardsbrenneriet, håndverksdestilleriet i Nordfjord

På en gård som ligger solfylt til på Hauge mellom fjord og fjell i vakre Nordfjord, lages det mye «godt i glasset» som man sier. I Vin&Brennevin har vi siden redaktør Mona Haugen-Kinds overtagelse i januar 2020 alltid hatt et visst fokus på norske produsenter, i tillegg til de mange utenlandske. I dette nummeret er det Gardsbrenneriet vi dykker inn i, dere fikk en liten smakebit i Vin&Brennevin 2/21 med Attåt Hard Seltzer, men i dette nummeret ser vi på selve produsenten og brennevinsproduktene!