Olivenolje
Drypp noen dråper over maten og kjenn på den gode smaken!
Det er som kjent bare musserende vin fra Champagne som har lov til å kalles champagne. Det er champagneindustrien veldig strikte på og nåde den som prøver seg på å tjuvlåne navnet. Til tross for årelangt arbeid med å lære konsumenten dette er det fortsatt mange som kaller all musserende vin for champagne.
Italiensk musserende er nordmenns favorittbobler på polet. En av dem er den økologiske vingården Giol, som sies å være en av de eldste Prosecco-produsentene.
Kongen (eller dronningen om du vil) av musserende vin må nesten være med i en musserende spesial. Denne verdenskjente boblevinen med dype røtter i den franske regionen med samme navn er noe av det det drikkes mest av i verden. Til fest og hverdags. Før vi går til Champagneanbefalingene tar vi en liten titt på Champagne generelt, samt en liten hyllest til et vinhus som setter standarden for miljøvennlig vinproduksjon for tiden.
Det er mye debatt om Coravin, og det virker som om det er to leirer: for og i mot. Men personlig mener undertegnede at en bør teste et produkt før en dømmer og/eller uttaler seg.
Mens vi drømmer om å kunne reise igjen kan det være fint å både unne seg noe ekstra her hjemme og i samme slengen støtte en lokal bedrift. En restaurant som fortsatt holder oppe i disse tider (hvertfall per 15.11) er flotte Hvelvet på Lillehammer, en restaurant redaktøren tok turen innom i høst.
The Berkeley Bar & Terrace, Wilton Place, London, UK I 100 år har Berkeley-hotellet vært et landemerke i
Osberg Du trenger: • 30ml Bareksten Botanical Aquavit • 20ml Sitronjuice • 20ml Sukkerlake • Tørr Hardanger Sider