Tsjekkisk vin
Tsjekkisk vin øker i popularitet i takt med kvaliteten verden over, og etter å ha smakt noen av vinene tilgjengelig på Vinmonopolet vil jeg påstå at vi her i Norden får tak i noe av det ypperste innen Tsjekkisk vin.
Tsjekkisk vin øker i popularitet i takt med kvaliteten verden over, og etter å ha smakt noen av vinene tilgjengelig på Vinmonopolet vil jeg påstå at vi her i Norden får tak i noe av det ypperste innen Tsjekkisk vin.
Går det ann å gjøre akevitt mer trendy? Ja så absolutt mener produsentene bak produktene under merkevarenavnet Meir! Meir er den nye generasjonen akevitt, utviklet av de fremste akevittekspertene i verden med filosofien «alene kan du bli god, sammen med andre blir du best».
Chablis er en vinstil undertegnende liker godt, det er sjelden feil med en frisk og fin vin fra denne populære regionen i Burgund i Frankrike. For de som er interessert i tall kan Vinmonopolet melde om 1.7% økning i salget av fransk hvitvin i fj or, hvor både Tyskland og Italia hadde nedgang i sitt salg.Vinhuset Louis Moreau er litt mer «norsk» enn mange av de andre vinhusene i regionen og er absolutt verd en titt.
Undertegnede har tilbrakt en del tid i Tyskland, og smakt hundrevis, om ikke tusenvis av rieslinger på ulike vinmesser og vingårdsbesøk de siste årene. En ting jeg har bitt meg merke i er at det er litt moro å smake på vinhusenes Sylvaner, også kjent som Grüner Silvaner. Jeg bestemte meg derfor om å smake et lite utvalg Sylvaner tilgjengelig i Norge også, kanskje du tør å bytte ut Rieslingen til julematen i år?
Canada, eh? Det er kanskje mer nærliggende å tenke på curling enn på vin, men så er det heller ikke så rart at en av landets mest berømte viner lages av frosne duer.
Fruktvin klinger kanskje litt gammeldags ut i manges ører, mange har kanskje lagd seg fruktvin selv av både det ene og andre. Men det er også mulig å skape høyst interessant fruktvin av god kvalitet, det er danske Andersen Winery et godt eksempel på!
I hvert nummer tar vi med noen flotte norske brennevinsprodusenter, men vi må ikke glemme at vi har noen utrolig flotte ølbryggerier i Norge også! Vi ser derfor på noen av dem i denne utgaven.
«Etter en lang historie med at staten har kontrollert brennevinsproduksjonen i Norge vil vi i OHD bringe autensiteten tilbake i akevittutvalget» står det på nettsidene til Oslo Håndverksdestilleri. Det er store ord fra en relativt ny produsent på markedet.... Vin&Brennevin har smakt seg gjennom utvalget til OHD, og svaret på om de virkelig kan stå for den tøff e uttalelsen finner du avslutningsvis.