Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Det syder og bobler i Stavern

Det syder og bobler i Stavern

I nesten to år har vi hatt et samfunn uten særlig mye fest og moro, nå er tiden inne for endelig å sprette Holtens champagne. De har selv et jubilé å feire!

Fra arkivet: Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Fra arkivet: Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Hva har en lege, en dykker og en frisør til felles? Interesse for arktiske mat- og drikkeopplevelser! En samtale i en badstu i en hytte i Lyngdalsalpene - 3 venner diskuterer likheten mellom Skottland og Norge og hvorfor Norge ikke har samme whisky og lokalmatkultur. De bestemmer seg for å gjøre noe med det!

Her får du italiensk smakseleganse med godt øl. I Oslo

Her får du italiensk smakseleganse med godt øl. I Oslo

Det er en liten bit Italia som man finner litt bortgjemt i Bernt Ankers gate, og en av de mest unike restaurantene Oslo har å by på. For her serveres ikke bare autentiske retter fra de mange krikene og krokene av Italia, men her får man det servert med landets mest kortreiste øl!

Månedens brennevin: Berserker fra Flåm

Månedens brennevin: Berserker fra Flåm

I norrøn mytologi var en Berserker grepet av et vilt raseri der en angrep alt omkring seg, en

Norgesmesteren serverer rød vin til rød fisk

Norgesmesteren serverer rød vin til rød fisk

For fem år siden tok han vinkelnerutdannelse og gikk ut som best i klassen. Nå jobber han på en av Norges mest ærverdige restauranter og i januar i år vant han NM for vinkelnere. 25 år gamle Nikolai Haram Svorte liker å pushe mot nye mål og utfordre vedtatte regler.

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Rogaland er uten tvil et av landets beste destinasjoner for folk som er glade i gode smaker, servert enten i glass eller på tallerken. Her finner man Michelin-restauranter, flere av landets beste matprodusenter, internasjonalt anerkjente bryggerier og en av landets største matfestivaler; Gladmat. Så det er ikke så rart at når det også gir inspirasjon til å tenke nytt og annerledes, noe som gjør at man rett utenfor finner Norges eneste bryggerihotell; Lilland Bryggerihotell.

Vinfavorittene til årets påskelam

Vinfavorittene til årets påskelam

Å servere lam er for mange en selvfølge i påsken. I løpet av påskemåneden selges det rundt tre ganger så mye lam som en normal måned og det til tross for at det er på høsten vi har tilgang til ferskt lammekjøtt.

Det beste ølet til påskematen

Det beste ølet til påskematen

Påske er en fest for veldig mange over hele verden, og selv om mange i Norge tenker påskefjell, hyttekos og skitur, er påske en høytid med veldig stor variasjon. Felles for de fleste påskefeiringene er at den involverer at man samles med venner og familie, for å nyte god mat og drikke og nyte livet noen late dager.

Månedens brennevin: Flott påske-gin!

Månedens brennevin: Flott påske-gin!

Med påsken rett rundt hjørnet og klokken stilt til sommertid er det på sin plass med en krydret,