Hemsedal har Norges beste vinkart
Er du en av dem som velger spisested ut i fra kvaliteten på vinkartet? Da er det Hemsedal du skal reise til i vinter. Der finner du nemlig Norges beste vinkart.
Er du en av dem som velger spisested ut i fra kvaliteten på vinkartet? Da er det Hemsedal du skal reise til i vinter. Der finner du nemlig Norges beste vinkart.
Den gang vikingene herjet og vi drakk Mjød i Norge, introduserte Grev Henrik av Bourgogne i år 1095 den franske druen Pinot Noir for landet Portugal. Det sies at dette var forløperen til portvinens fødsel.
Som tidligere nevnt har akevitt en bred smaksprofi l, som gjør brennevinet svært anvendelig til langt mer enn bare å være «en liten skarp en» på egenhånd – for eksempel som ingrediens i drinker. Her er to spennende forslag du kan teste selv: En er «julete» og mer tradisjonell, men samtidig spennende og svært velsmakende. Den andre er en vri på en klassiker med eksotisk preg.
Tysk Riesling til ribbe, fransk Champagne på nyttårsaften, portugisisk portvin til konfekten... Det blir en del produkter fra andre land i jula, og ikke at det er noe galt med det, det finnes ikke akkurat noen norske produkter som kan konkurrere med nevnte drikkevarer. Men vi har noen gode norske produkter vi gjerne vil fokusere på også, vi har jo blitt utrolig gode på både gin-, akevitt- og whiskyfronten etter hvert!
Desember er høysesong for musserende vin i Norge. Charles Mignon leverer prisgunstige, terroirfokuserte viner med eleganse.
Dette er en vinmesse som foregår i Rhônedalen annethvert år, både profesjonelle og vininteresserte er invitert til ulike smakinger som strekker seg fra Ampuis i nord til Avignon i sør. Det er også ekslusive Master Classer å melde seg på. På grunn av pandemien skal DVR arrangeres allerede neste år igjen, og da er det igjen mulig å møte over 600 utstillere.
Norges nyeste Master of Wine ønsker seg et større utvalg av vin på halvflasker og håper at folk flest forstår hvilken gavepakke bestillingssystemet til Vinmonopolet er.
Han tror det kan være kjærligheten til faget som smitter over på gjestene. Kristoff er Aga har vunnet kåringen Årets Sommelier to år på rad.
Opland har en enestående posisjon blant kjennere av norsk akevitt. Grunnlaget for suksesshistorien er en unik krydderblanding og modning på utvalgte eikefat som tidligere har vært brukt til Oloroso sherry. Til 150-årsjubileet for Oplands originalresept har produsenten derfor tappet en eksklusiv akevitt fra utvalgte Oloroso- og PX-sherryfat som er lagret minst 10 år.