Julens store mat – og drikkeguide
Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.
Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.
Når året er som mørkest og vi lengter til lysere og varmere tider kan vi skape litt feriefølelse hjemme.
En gammel vingård fra 1867, en lidenskapelig vinsamler fra Tsjekkia, tre unge vinmakere og en drøm om å skape noe nytt i et område der alt tilsynelatende allerede er skapt. Det er Réva.
God ost hører sammen med god drikke. Vi ser derfor på en flott osteprodusent fra Hemsedal i dette nummeret, som forhåpentligvis kommer til å inspirere deg til å fylle både tallerken og glass med gode råvarer fra både inn- og utland.
Årets smaking av nye årganger ble avholdt i Montalcino i November, her er det redaktøren rakk å smake på de korte 12 timene vi hadde fordelt på to dager.
Hva er egentlig dette brennevinet som mange har litt dårlig erfaring med? Det er jo ikke sjelden en hører folk uttrykke «Ugh, nei Tequila skal jeg aldri drikke mer» eller «Tequila blir man så dårlig av». Kan det ha noe med måten man drikker dette på i slutten av tenårene og i begynnelsen av 20-årene?
I ølets verden har enormt mye endret seg de siste ti årene, men ingen kategorier har endret seg så mye som alkoholfritt øl. Fra å være en kategori med støvsamlere på hyllene både i butikk og serveringssted, har det blitt en av de mest trendy og spennende ølene man kan drikke. Og flere skal det bli, når vi ser litt inn i krystallkulen for det alkoholfrie ølet.
Akevitt er like norsk som ski, Mariusgenser og brunost. Men, kun tilfeldigheter har gjort potetspriten til nasjonalskatt… Når
Mangfoldet av ølsorter i Norge har hatt en enorm utvikling de siste ti årene, etterhvert som nesten ethvert tettsted har fått sitt eget bryggeri. Fra Svalbard i nord til Lindesnes i sør har alle sine egne bryggerier, som har brygget alt fra de lyseste pilsnere til de mørkeste stouter. Og selve ryggmargen i alle øl er malt, dette behandlede kornet som gir farge, sukker, smak og aroma til øl.