[adrotate group="10"]
[adrotate banner="81"]

Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Julens store mat – og drikkeguide

Julens store mat – og drikkeguide

Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.

Drinker med Ouzo – Få den greske følelsen hjemme

Drinker med Ouzo – Få den greske følelsen hjemme

Når året er som mørkest og vi lengter til lysere og varmere tider kan vi skape litt feriefølelse hjemme.

Vinene fra dette unge vinhuset i Barolo imponerer

Vinene fra dette unge vinhuset i Barolo imponerer

En gammel vingård fra 1867, en lidenskapelig vinsamler fra Tsjekkia, tre unge vinmakere og en drøm om å skape noe nytt i et område der alt tilsynelatende allerede er skapt. Det er Réva.

Osteeventyret i Hemsedal

Osteeventyret i Hemsedal

God ost hører sammen med god drikke. Vi ser derfor på en flott osteprodusent fra Hemsedal i dette nummeret, som forhåpentligvis kommer til å inspirere deg til å fylle både tallerken og glass med gode råvarer fra både inn- og utland.

Det beste fra Benvenuto Brunello 2022

Det beste fra Benvenuto Brunello 2022

Årets smaking av nye årganger ble avholdt i Montalcino i November, her er det redaktøren rakk å smake på de korte 12 timene vi hadde fordelt på to dager.

Bli kjent med Tequila og Mezcal

Bli kjent med Tequila og Mezcal

Hva er egentlig dette brennevinet som mange har litt dårlig erfaring med? Det er jo ikke sjelden en hører folk uttrykke «Ugh, nei Tequila skal jeg aldri drikke mer» eller «Tequila blir man så dårlig av». Kan det ha noe med måten man drikker dette på i slutten av tenårene og i begynnelsen av 20-årene?

Er fremtiden alkoholfri?

Er fremtiden alkoholfri?

I ølets verden har enormt mye endret seg de siste ti årene, men ingen kategorier har endret seg så mye som alkoholfritt øl. Fra å være en kategori med støvsamlere på hyllene både i butikk og serveringssted, har det blitt en av de mest trendy og spennende ølene man kan drikke. Og flere skal det bli, når vi ser litt inn i krystallkulen for det alkoholfrie ølet.

Historien om akevitt

Historien om akevitt

Akevitt er like norsk som ski, Mariusgenser og brunost. Men, kun tilfeldigheter har gjort potetspriten til nasjonalskatt… Når

Det norske malteventyret

Det norske malteventyret

Mangfoldet av ølsorter i Norge har hatt en enorm utvikling de siste ti årene, etterhvert som nesten ethvert tettsted har fått sitt eget bryggeri. Fra Svalbard i nord til Lindesnes i sør har alle sine egne bryggerier, som har brygget alt fra de lyseste pilsnere til de mørkeste stouter. Og selve ryggmargen i alle øl er malt, dette behandlede kornet som gir farge, sukker, smak og aroma til øl.