This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
ROM
Rom er perfekt nå på høsten, når kveldene blir kjøligere og man vil ha noe varmende i glasset. Denne drikken regnes som det eldste brennevinet i verden, hvert fall det eldste brennevinet som ble produsert kommersielt. Rom kommer dog i mange forskjellige typer og fra forskjellige land og verdensdeler, da gjelder det å finne sin favorittstil. Og det kan jo være en hyggelig aktivitet nå i høst! Vi ser på brennevinstypen, ulike rom som er tilgjengelig på Vinmonopolet samt sammendraget av en romsmaking redaktøren hadde digitalt med Master Blender Nelson Hernandez fra den venezuelanske romprodusenten Diplomàtico.
Rom Rom er generelt sett et brennevin som er lagd av biprodukter fra sukkerproduksjon, for eksempel melasse (en tyktflytende væske lik sirup) eller sukkerroesaft. Dette blir gjæret og destillert på samme måte som korn i whiskyproduksjon eller potet i akevitt....