Tema

Øl og grillmat

Øl og grillmat

Øl og grillmat er som skapt for hverandre, og her får du inspirasjon til hvordan du kan få enda mer øl i et grillmåltid.

NUET lager Skandinavisk historie

NUET lager Skandinavisk historie

Akevittprodusenten Nuet er en spennende og innovativ produsent som fortjener litt oppmerksomhet. De har nemlig lagd en akevitt utviklet spesifikt for å kunne fungere i drinker verden over, ikke bare i norske akevittglass til julematen. Og bemerket - det har de allerede gjort seg. For ikke så lenge siden ble de nemlig den første akevittprodusenten noensinne til å vinne en pris i gin-kategorien i en internasjonal konkurranse med Nuet Dry Aquavit, da de fikk sølv i Nordic Spirits Awards!

INDERØY – et mat- og drikkemekka

INDERØY – et mat- og drikkemekka

I Vin&Brennevin 2/20 skrev vi om Inderøy Brenneri, en tradisjonell men innovativ brennevinsprodusent i Inderøy i Trøndelag. Det viser seg at det ikke bare er brennevinet fra Inderøy som er interessant, selv om vi kommer tilbake til meget spennende brennevinsnyheter i slutten av artikkelen. Gangstad Gårdsysteri har i flere tiår beriket det norske folk med deilige oster, og var i sin tid Norges første autoriserte gårdsysteri på kumelk! Samtidig, ikke langt unna, så har Inderøy Slakteri på sin side lagd kjøttprodukter som kjøttboller, farse og spekepølse i over 80 år. Ikke minst står de bak den kjente Inderøysodden, som til og med har sin egen akevitt.

Vi triller terning på Hard Seltzer!

Vi triller terning på Hard Seltzer!

Hard Seltzer Dette er et relativt nytt produkt vi omtalte for første gang da det kom til Norge

Årets rosèvintest!

Årets rosèvintest!

Her har vi smakt mange forskjellige rosèviner, i ulike stiler og fra ulike land. Det bugner av ulike rosa viner på Vinmonopolet i disse dager. I tilegg har vi tatt med et knippe rosè Champagne, i håp om at det snart er koronalettelser og feire. God sommer!

Scarbolo – et spennende vinhus!

Scarbolo – et spennende vinhus!

For å stikke seg ut i et stort marked som vinbransjen er må man ta noen unike grep, og innovativ er det man kan kalle Scarbolofamilien i disse dager. De har virkelig fått vist frem de spennende vinene sine, og det har ikke blitt verre etter at vinmaker Lara Scarbolo og broren Mattia begynte i 2016! Er du interessert i oransjevin, hvite viner som har ligget med skallkontakt og spennende rødviner fra Friuli i Italia, er dette vinhuset midt i blinken.

Oransjeviner tilgjengelig på Vinmonopolet

Oransjeviner tilgjengelig på Vinmonopolet

Italia Scarbolo Ramato XL Pinot Grigio 2019: Lett utviklet nese, moden hvit steinfrukt, sitrus, krydder og pepper. Den

ORANSJEVIN – Den komplette matvinen

ORANSJEVIN – Den komplette matvinen

Et uventet møte For 2 år siden var jeg på Territoriet på Grünerløkka i Oslo, en av de

Norsk vin

Norsk vin

Mange er nysgjerrige på norsk vin i Norge, og det er jo et utrolig interessant tema! Jeg ble en gang spurt på en pressetur i Italia hvorfor jeg som nordmann var interessert i vin, vi hadde da ikke vin i Norge? Det ble stille når jeg kunne fortelle at vi faktisk har flere vingårder. Nå sa jeg ikke så mye om at vi fortsatt er helt i startgropen, men det er ikke alt man trenger å si. Det er uansett ett utrolig interessant prosjekt å følge med på!