Gulltjern drink

Vi har funnet 4 julecocktails som bruker akevitt på en spennende måte.

ROSMARYS AKEVITT SOUR

ROSMARYS AKEVITT SOUR
ROSMARYS AKEVITT SOUR

Ingredienser

• 4 cl Linie Aquavit
• 3 cl limesaft
• 2 cl rosmarinsirup
• 1 cl eggehvite
• Noen dråper Angostura bitters

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en shaker uten is, og tørrist kraftig i ca. 10 sekunder slik at eggehviten danner skum. Fyll på med is, og rist hardt til drinken er avkjølt. Sil over et iskaldt cocktailglass. Pynt med en rosmarinkvast.

POTETENS VELSIGNELSE

En norsk vri på Irish Coffee utviklet på dugnad hos Vinmonopolet i 1995.

Julecocktails nummer 3: POTETENS VELSIGNELSE

Ingredienser

• ½ ts brunt sukker
• 2 cl Lysholm Linie Aquavit
• 2 cl St. Hallvard likør
• Svart kaff e
• Kremfløte

Slik gjør du

Rør ut sukkeret i litt varm kaff e. Hell i akevitt og likør og nok kaff e til at det totalt blir 8 cl. Topp med lettpisket krem. Hell den gjerne over baksiden av en skje så det legger seg på toppen av drinken. Drinken skal ikke røres, men drikkes gjennom fløtelaget.

AKEVITT-TODDY

Julecocktails nummer 4: AKEVITT-TODDY

Ingredienser

• 4 cl Lysholm Linie Double Cask Akevitt
• 1 cl sitronsaft
• 1 cl eplesaft/eplemost, gjerne ufiltrert
• 1 sitronskive
• 1 kanlestang
• 2 nellikspiker
• 8 cl Varmt vann

Slik gjør du

Ha akevitt, sitron- og eplesaft og krydder i en kopp å, hell over kokende vann. Rør om, og server rykende varm.

GULLTJERN

Ingredienser

• 4 cl Lysholm Linie Aquavit
• 3 cl sitron
• 2 cl timianhonning

Slik gjør du

Ha ingrediensene i en shaker med is. Rist godt og sil over et whiskyglass med isbiter. Serveres med fersk timian på toppen.

Les også: Julens store akevittest