ROSMARYS AKEVITT SOUR

Ingredienser

• 4 cl Linie Aquavit
• 3 cl limesaft
• 2 cl rosmarinsirup
• 1 cl eggehvite
• Noen dråper Angostura bitters

Slik gjør du

Ha alle ingrediensene i en shaker uten is, og tørrist kraftig i ca. 10 sekunder slik at eggehviten danner skum. Fyll på med is, og rist hardt til drinken er avkjølt. Sil over et iskaldt cocktailglass. Pynt med en rosmarinkvast.

POTETENS VELSIGNELSE

-en norsk vri på Irish Coff ee utviklet på dugnad hos Vinmonopolet i 1995.

Ingredienser

• ½ ts brunt sukker
• 2 cl Lysholm Linie Aquavit
• 2 cl St. Hallvard likør
• Svart kaff e
• Kremfløte

Slik gjør du

Rør ut sukkeret i litt varm kaff e. Hell i akevitt og likør og nok kaff e til at det totalt blir 8 cl. Topp med lettpisket krem. Hell den gjerne over baksiden av en skje så det legger seg på toppen av drinken. Drinken skal ikke røres, men drikkes gjennom fløtelaget.

AKEVITT-TODDY

Ingredienser

• 4 cl Lysholm Linie Double Cask Akevitt
• 1 cl sitronsaft
• 1 cl eplesaft/eplemost, gjerne ufiltrert
• 1 sitronskive
• 1 kanlestang
• 2 nellikspiker
• 8 cl Varmt vann

Slik gjør du

Ha akevitt, sitron- og eplesaft og krydder i en kopp å, hell over kokende vann. Rør om, og server rykende varm.

GULLTJERN

Ingredienser

• 4 cl Lysholm Linie Aquavit
• 3 cl sitron
• 2 cl timianhonning

Slik gjør du

Ha ingrediensene i en shaker med is. Rist godt og sil over et whiskyglass med isbiter. Serveres med fersk timian på toppen.