[adrotate group="10"]
[adrotate banner="81"]

Tema

Valpolicella og Amaronespesial

Valpolicella og Amaronespesial

De fleste som har smakt litt vin har hørt om Valpolicella, mange har sikkert til og med besøkt regionen med den ikoniske og flotte Gardasjøen og pittoreske Verona by! Om en liker en lett og frisk Valpolicella Classico, Ripasso eller de mer kraftigere vinene Amarone og dessertvinen Recioto, så har Valpolicella noe å by på for de fleste.

Supertipset

Supertipset

De fleste har opplevd å åpne en flaske vin som ikke har vært som den skal, og hvis man ikke bruker den geniale bytteretten man har på vinmonopolet, hvor man kan levere inn viner med vinfeil innen 5 år etter kjøp, så går den i vasken.

På en snurr rundt Ronda

På en snurr rundt Ronda

Alle har hørt om vinsmaking i Rioja, men hvorfor ikke sikte mot toppen og legge turen til svimlende høyder for kropp og gane i Málaga, Ronda og Moclinejo?

Vin til Vegetarmat

Vin til Vegetarmat

Vegetarmat er i vinden som aldri før. Det er mange gode grunner til å spise grønnere, men hva om man er vant til å tenke «rødvin til kjøtt og hvitvin til fisk», og plutselig ikke har noen av delene på tallerkenen? Her følger noen tips som kanskje kan gjøre det lettere å velge vin.

Luxembourg og vin

Luxembourg og vin

Jeg var en liten svipptur innom Luxembourg i fjor, både byen og landet. Som sommelier var jeg selvfølgelig veldig nysgjerrig på vinkvaliteten da jeg hadde null erfaring med vin fra dette landet tidligere, jeg smakte litt forskjellig, både bobler, hvitt og rødt.

Japansk suksess i Deidesheim

Japansk suksess i Deidesheim

I landsbyen Deidesheim i Pfalz, Tyskland, ligger det en restaurant som heter Fumi. Som navnet tilsier er det en asiatisk restaurant, den har fordelen med at den ligger i samme bygg som vinhuset Weingut Biffar, en liten oase omringet av vinranke på vinranke! Jeg besøkte Fumiko Tokuoka, eier og vinmaker hos Biffar, hun er stolt medlem i Vinissima.

Påskecocktails

Påskecocktails

Senere i år skal vi starte cocktailskolen og se på de klassiske cocktailene, drinker du kan imponere med uten så mye arbeid og ingredienser. Men i første nummer ser vi på noen cocktails du kan lage i påsken, med kaffelikøren Tia Maria og den italienske likøren Disaronno!

Påskedram

Påskedram

Påsken kan være en fin tid å smake litt brennevin på, her er litt forskjellig som kan smake etter en dag på ski, om du er så heldig at du er et snøfylt sted. Ellers smaker det godt etter en dag med beina på asfalt også altså.

Påskeviner

Påskeviner

to duoer og en trio fra tre ulike land å se på i påsken