[adrotate group="10"]
[adrotate banner="81"]

Tema

Høstragù med pappardelle og øl

Høstragù med pappardelle og øl

Mat følger sesonger, og det gjør også ølets fantastiske verden. Nå som dagene blir kortere og gradestokken kryper nedover, blir ølene mørkere og mer smaksrike.

Dypdykk:Tanniner

Dypdykk:Tanniner

I serien dypdykk tar vi en nærmere titt på ulike tema innen vin- og brennevinsverdenen, litt nerding om du vil. I dette nummeret har vi valgt tanniner, elsket og hatet – men noe man uansett må forholde seg til om man skal utforske vinens verden.

Wolf Blass

Wolf Blass

Det Australske vinhuset Wolf Blass er ett av Australias mest kjente vinhus, likevel ser man ikke så mye om de i norske media. Vi tenkte det var fint å ta med denne produsenten fra Down Under, i tilfelle du er glad i grillmat, men ikke er så interessert i amerikansk vin til, som vi har valgt å fokusere på i dette nummeret. Vinene til Wolf Blass er nemlig som skapt til «barbie»!

Digital smaking med Tyler

Digital smaking med Tyler

I slutten av januar i år hadde undertegnede en interessant smaking med den amerikanske vinprodusenten Tyler Winery og vinmaker og eier Justin Tyler Willetts. Vi snakket om terroir, miljø, branner og selvfølgelig koronasituasjonen, samt smakte vinene som er tilgjengelig i Norge, disse passer selvfølgelig godt inn i grillsesongen.

Amerikanskgrillvin

Amerikanskgrillvin

Vi har valgt å fokusere på de tre store i dette nummeret: Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Pinot Noir, men tar med litt forskjellig på slutten da det finnes gode alternativer blant Merlot, Red Blends, Grenache osv. også. Alle er noe så upolitisk korrekt som «kjøttviner», selv om de selvfølgelig også kan pares til andre ting.

Øl og grillmat

Øl og grillmat

Øl og grillmat er som skapt for hverandre, og her får du inspirasjon til hvordan du kan få enda mer øl i et grillmåltid.

NUET lager Skandinavisk historie

NUET lager Skandinavisk historie

Akevittprodusenten Nuet er en spennende og innovativ produsent som fortjener litt oppmerksomhet. De har nemlig lagd en akevitt utviklet spesifikt for å kunne fungere i drinker verden over, ikke bare i norske akevittglass til julematen. Og bemerket - det har de allerede gjort seg. For ikke så lenge siden ble de nemlig den første akevittprodusenten noensinne til å vinne en pris i gin-kategorien i en internasjonal konkurranse med Nuet Dry Aquavit, da de fikk sølv i Nordic Spirits Awards!

INDERØY – et mat- og drikkemekka

INDERØY – et mat- og drikkemekka

I Vin&Brennevin 2/20 skrev vi om Inderøy Brenneri, en tradisjonell men innovativ brennevinsprodusent i Inderøy i Trøndelag. Det viser seg at det ikke bare er brennevinet fra Inderøy som er interessant, selv om vi kommer tilbake til meget spennende brennevinsnyheter i slutten av artikkelen. Gangstad Gårdsysteri har i flere tiår beriket det norske folk med deilige oster, og var i sin tid Norges første autoriserte gårdsysteri på kumelk! Samtidig, ikke langt unna, så har Inderøy Slakteri på sin side lagd kjøttprodukter som kjøttboller, farse og spekepølse i over 80 år. Ikke minst står de bak den kjente Inderøysodden, som til og med har sin egen akevitt.

Vi triller terning på Hard Seltzer!

Vi triller terning på Hard Seltzer!

Hard Seltzer Dette er et relativt nytt produkt vi omtalte for første gang da det kom til Norge