Giol Prosecco – lange tradisjoner og økologiske bobler
Italiensk musserende er nordmenns favorittbobler på polet. En av dem er den økologiske vingården Giol, som sies å være en av de eldste Prosecco-produsentene.
Italiensk musserende er nordmenns favorittbobler på polet. En av dem er den økologiske vingården Giol, som sies å være en av de eldste Prosecco-produsentene.
Kongen (eller dronningen om du vil) av musserende vin må nesten være med i en musserende spesial. Denne verdenskjente boblevinen med dype røtter i den franske regionen med samme navn er noe av det det drikkes mest av i verden. Til fest og hverdags. Før vi går til Champagneanbefalingene tar vi en liten titt på Champagne generelt, samt en liten hyllest til et vinhus som setter standarden for miljøvennlig vinproduksjon for tiden.
Det er mye debatt om Coravin, og det virker som om det er to leirer: for og i mot. Men personlig mener undertegnede at en bør teste et produkt før en dømmer og/eller uttaler seg.
Mens vi drømmer om å kunne reise igjen kan det være fint å både unne seg noe ekstra her hjemme og i samme slengen støtte en lokal bedrift. En restaurant som fortsatt holder oppe i disse tider (hvertfall per 15.11) er flotte Hvelvet på Lillehammer, en restaurant redaktøren tok turen innom i høst.
Osberg Du trenger: • 30ml Bareksten Botanical Aquavit • 20ml Sitronjuice • 20ml Sukkerlake • Tørr Hardanger Sider
Republikken Moldova ligger i det sør-østlige Europa - klemt mellom Ukraina og Romania, i Svartehavsbassenget der vintreet har sin opprinnelse.
Tsjekkisk vin øker i popularitet i takt med kvaliteten verden over, og etter å ha smakt noen av vinene tilgjengelig på Vinmonopolet vil jeg påstå at vi her i Norden får tak i noe av det ypperste innen Tsjekkisk vin.
Går det ann å gjøre akevitt mer trendy? Ja så absolutt mener produsentene bak produktene under merkevarenavnet Meir! Meir er den nye generasjonen akevitt, utviklet av de fremste akevittekspertene i verden med filosofien «alene kan du bli god, sammen med andre blir du best».