Montalcino i Italia – vingårdsbesøk hos Banfi
Montalcino i Toscana lager noen av verdens mest ettertraktede viner. Den største av vingårdene er amerikanskeide Banfi , som lager alt fra rimelige bordviner til dyrere Brunelloviner.
Montalcino i Toscana lager noen av verdens mest ettertraktede viner. Den største av vingårdene er amerikanskeide Banfi , som lager alt fra rimelige bordviner til dyrere Brunelloviner.
Tempranillo er nok den første druen mange tenker på når det kommer til spanske druer, Monastrell og Garnacha er også kjente navn. Men det produseres også mange viner med druer selv vinproffer ikke har hørt om, og heldige som vi er med Vinmonopolets mangfold og importørenes interesser finner også en del av disse vinene veien til Norge...
Vinene fra Weingut Full kom på vinmonopolet i mai, 4 viner fra en vinmaker som lagde sin første vin på vingården sin i Zellertal som 19-åring. Og som nå balanserer det å være vinmaker i eget vinhus samt kjellermester hos Battenfeld Spanier / Kühling Gillot.
Weingut Maximin Grünhauser er en av de mest tradisjonsrike produsentene i Moseldalen, de er en av produsentene du møter på SaarRieslingSommer, men du kan også ta turen til det flotte vinhuset deres! De har nemlig renovert og pusset opp de siste årene for å møte den voksende interessen for folk å besøke vinprodusentene hjemme. Undertegnede tok en liten tur innom i august i fjor, og smakte både nydelige viner og tok en liten titt på den flotte eiendommen deres.
Toscana produserer en del flott hvitvin også, især Vernaccia Di San Gimignano. Vi tar en liten titt på hva slags viner dette er, den nyeste årgangen og vinen tilgjengelig på vinmonopolet.
Tenuta de Capezzana er et familiedrevet vinhus drevet av Contini Bonacossi familien, og et vinhus jeg liker å smake meg gjennom når jeg er i Firenze på Anteprime. De har heldigvis også noen viner i Norge om du kunne tenke deg å smake. Jeg syns at de har en fin kvalitet på vinene sine og kunne gjerne tenke meg å se flere av de her.
Morellino di Scansano DOCG er nok en liten appellasjon jeg syns fortjener litt oppmerksomhet, vinene kommer fra åsene rundt landsbyen Scansano i Maremmaregionen i Toscana.
Det Venetobaserte vinhuset Tedeschi kjøpte sin første vinmark allerede i 1630, nesten fire hundre år etterpå kan familien skilte med å være en av de mest respekterte og suksessfulle vinprodusentene i Valpolicellaregionen. Dedikasjon, innovasjon og dype røtter er noen av nøkkelordene til suksessen, som ikke ser ut til å ende ta.
Champagnehuset Vazart-Coquart & Fils ligger i Chouilly i Champagne. Chouilly er den mest nordlige vinkommunen i Côte des Blancs, rett sør for den kjente byen Èpernay. De fleste har sikkert hørt om giganten Nicolas Feuillate som dominerer dette området, men det finnes også små, interessante vinhus å titte nærmere på, som vi skal gjøre i denne artikkelen.