VIN+

Vertikalsmaking av Valandraud

Det er ikke hverdagskost å smake samtlige årganger tappet fra en vinprodusent, og det er selvsagt lettere når vinprodusenten ikke er kjempegammel. Valandrauds historie startet i 1989.
VIN+
Tekst Christer Byklum, foto Christer Byklum og produsenten

Wynns Coonawarra

For femten til tyve år siden drakk jeg stadig vekk viner fra Australia, både fordi det var noen godsaker der, men også fordi jeg studerte til de ulike WSET nivåene og måtte smake bredt. I ti år smakte jeg relativt lite før de nå dukker opp igjen. Og det er hyggelige gjensyn.
VIN+

2017 og 2016 Rosso di Montalcino

Lengre fremme kunne du lese om 2014 Brunello di Montalcino og en ikke altfor munter rapport. Fortvil ikke om Brunelloabstinensene blir for store. 2016 og 2017 Rosso di Montalcino er det bare å gjøre dypdykk i.
VIN+

Beaulieu Vineyards

Quel beau lieu utbryter Fernande de Latour da hun ankommer eiendommen hennes mann Georges ønsker å kjøpe i 1900. Og med det ble Beaulieu Vineyards født. På norsk, en vakker plass.
VIN+

Domäne Wachau, viner med en klar identitet og adresse

Østerriksk vin industri har hatt sine opp og nedturer i løpet av flere århundrer med vinproduksjon.
VIN+

Flaskevariasjon på en 40-åring

Det er ikke hver dag man smaker vin like gammel som en selv, og spesielt ikke fire av sorten, som I utgangspunktet skulle være like, men som selv et helt liv, side om side hos produsenten har gjort forskjellige.