VIN+

2017 og 2016 Rosso di Montalcino

Lengre fremme kunne du lese om 2014 Brunello di Montalcino og en ikke altfor munter rapport. Fortvil ikke om Brunelloabstinensene blir for store. 2016 og 2017 Rosso di Montalcino er det bare å gjøre dypdykk i.
VIN+

Beaulieu Vineyards

Quel beau lieu utbryter Fernande de Latour da hun ankommer eiendommen hennes mann Georges ønsker å kjøpe i 1900. Og med det ble Beaulieu Vineyards født. På norsk, en vakker plass.
VIN+

Domäne Wachau, viner med en klar identitet og adresse

Østerriksk vin industri har hatt sine opp og nedturer i løpet av flere århundrer med vinproduksjon.
VIN+

Flaskevariasjon på en 40-åring

Det er ikke hver dag man smaker vin like gammel som en selv, og spesielt ikke fire av sorten, som I utgangspunktet skulle være like, men som selv et helt liv, side om side hos produsenten har gjort forskjellige.
VIN+

Numanthia, kampen mot phylloxera

Jeg sitter på en restaurant i Toro, noen mil unna det øvre hjørnet der Portugal møter Spania. Vinkartet er mildt sagt slankt, men det er en vinkjeller bak glass i restauranten. Den ser fullere ut enn vinkartet. Joda, bare ta en kikk sier kelneren.
VIN+

2014 Brunello di Montalcino

Årgangsvariasjoner er noe av det som gjør vin morsomt å følge med på, og noe av det som gjør det mulig å finne ut hvilken årgang man har i glasset ved blindsmakinger. Men noen årganger er rett og slett ikke morsomme.