Hjem Vinsmaking

Vinsmaking

Her finner du alle våre artikler innen tema Vinsmaking. Vi gjennomfører hele tiden smaking av ulike viner fra ulike regioner. Her finner du også artikler som gjør det enklere for deg å gjennomføre vinsmaking sammen med venner og kollegaer.

Andre artikler om vinsmaking

I vårt magasin Vin&Brennevin finner du flere artikler som omhandler ulike viner, logg deg inn som abonnent og få tilgang til alle våre utgaver for å lese mer om vinsmaking.

VIN+

Sylvaner – undervurdert hvitvinsdrue?

Undertegnede har tilbrakt en del tid i Tyskland, og smakt hundrevis, om ikke tusenvis av rieslinger på ulike vinmesser og vingårdsbesøk de siste årene. En ting jeg har bitt meg merke i er at det er litt moro å smake på vinhusenes Sylvaner, også kjent som Grüner Silvaner. Jeg bestemte meg derfor om å smake et lite utvalg Sylvaner tilgjengelig i Norge også, kanskje du tør å bytte ut Rieslingen til julematen i år?
VIN+

Nyheter smakt siden sist

Rødvin: Atma Red 2018: Vinen har en nese med mørke bær, rød frukt, krydder og hint...
VIN+

Ice wine fra Canada

Canada, eh? Det er kanskje mer nærliggende å tenke på curling enn på vin, men så er det heller ikke så rart at en av landets mest berømte viner lages av frosne duer.
VIN+

Andersen Winery

Fruktvin klinger kanskje litt gammeldags ut i manges ører, mange har kanskje lagd seg fruktvin selv av både det ene og andre. Men det er også mulig å skape høyst interessant fruktvin av god kvalitet, det er danske Andersen Winery et godt eksempel på!
VIN+

Broll Riesling

Broll Riesling Kremstal DAC Reserve 2019 er den andre årgangen av Broll Riesling. Da undertegnede ble gjort oppmerksom på dette prosjektet ble jeg med en gang interessert og nysgjerrig, heldigvis ville Jørn Broll utbrodere både på den kreative og tekniske siden på hvordan han har lagd en vin med den kjente Østerrikske vinmakeren Petra Unger.
VIN+

Champagne A. Lamblot

Champagne A. Lamblot drives av Alexandre Lamblot, en mann med en liten kjeller og store ambisjoner. Han står bak de to «mystiske vinene» Intuition Nature LM og LD på vinmonopolet, i denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med vinhuset og finne ut hva LM og LD står for.