Fra arkivet: Malolaktisk gjæring
Denne artikkelen ble første gang publisert i 2017. Før var malolaktisk gjæring et av vinens mysterier. Dette kan
Denne artikkelen ble første gang publisert i 2017. Før var malolaktisk gjæring et av vinens mysterier. Dette kan
Det har vært skrevet litt om før, og flere av de som har vært i det aktuelle landet har bitt seg merke i at det er vinproduksjon der. Jeg snakker om Thailand, det asiatiske landet folk flest forbinder med lange strender, sterk mat og glorete barer.
På tide å planlegge vinterens ski-, SPA- og vinferie? For det går faktisk an å kombinere de tre elementene med kulinariske opplevelser, nydelig naturlandskap og lokal kultur i en uforglemmelig helg, kun en kort flytur unna! Wein am Berg er en årlig event i Sölden i Østerrike, et av Europas mest prominente gourmet- og vinarrangement, et must for alle som er lei den vanlige skiferien… Her kan man til og med få tilfredsstilt sin indre James Bond fan!
Panelet har plukket ut en del produkter som er populære på det norske markedet, og noen nyheter. Panelet består av representanter fra Cognac Ambassadors, samt medlemmer av magasinets redaksjon.
At det fylles opp med rosévin på Vinmonopolet er et sikkert vårtegn. Selv om rosévin de siste årene har begynt å selge betydelig mer gjennom hele året er det fremdeles sånn at det er i de lyse vår- og sommermånedene vi oftest ser til de rosa flaskene.
Vi beveger oss fra noen klassiske og elegante drinker, svinger innom en ekslusiv champagnedrink før vi ender opp med noen lett lekende cocktails med eggelikør.
Philipp Kuhns familie har bodd i Laumersheim i Pfalz i Tyskland siden 1600-tallet. Der og i de omkringliggende
Norge er den største importøren av vin fra Storbritannia, og undertegnede får ofte høre av utenlandske kollegaer at de skulle ønske at tilgangen på engelsk vin var større i deres land. Sånn sett kan man si at de norske importørenes og Vinmonopolets jobb for å øke (og mate) denne trenden i landet har vært svært heldig for oss konsumenter, for dette er et utrolig interessant vinland. Både stillevinene og de musserende utfordrer sine tradisjonelle kollegaer sterkt!
I slutten av januar i år hadde undertegnede en interessant smaking med den amerikanske vinprodusenten Tyler Winery og vinmaker og eier Justin Tyler Willetts. Vi snakket om terroir, miljø, branner og selvfølgelig koronasituasjonen, samt smakte vinene som er tilgjengelig i Norge, disse passer selvfølgelig godt inn i grillsesongen.