Hjem Vinsmaking

Vinsmaking

Her finner du alle våre artikler innen tema Vinsmaking. Vi gjennomfører hele tiden smaking av ulike viner fra ulike regioner. Her finner du også artikler som gjør det enklere for deg å gjennomføre vinsmaking sammen med venner og kollegaer.

Andre artikler om vinsmaking

I vårt magasin Vin&Brennevin finner du flere artikler som omhandler ulike viner, logg deg inn som abonnent og få tilgang til alle våre utgaver for å lese mer om vinsmaking.

VIN+

Ayala

Disse vårdagene går så fort, snart er det påske igjen. Og da går det fort til festdagene i mai og ikke minst nasjonaldagen. Jeg vil derfor begynne en liten tradisjon med at vi tar en titt på et Champagnevinhus i årets første magasin. Et vinhus å teste om du skal ha Champagne på 17. mai.
VIN+
Klar for smaking.

Le Guaite di Noemi

Da jeg besøkte Verona i forbindelse med Anteprima Amarone i januar møtte jeg en bestemt vinmaker ved navn Noemi. Da hun hørte at jeg var norsk insisterte hun på at jeg måtte møte henne igjen i Norge da hun skulle ta turen nordover i februar. Som sagt så gjort møtte jeg Noemi i Asker uka etter.
VIN+
Druene er plukket.

Amarone 2016

Vi skal se på de nyeste vinene fra Amaroneårgangen 2016, men først litt generelt om årgangen og været.
VIN+

Valpolicella Valpantena og østsiden

Denne smakingen var det Filippo Bartolotta som holdt, en ganske kjent italiensk (og utrolig entusiastisk) vinlærer som også har holdt foredrag i Norge tidligere.
VIN+
VALPOLICELLA

Valpolicella Classico og vestsiden av Valpolicella

Seminar med Italian Wine Ambassador JC Viens, en av de to ulike smakingene Consorzio Valpolicella viste frem på årets Anteprima Amarone i Verona. Her kan man lese smaksnotatene og karakterene, og vurdere selv om man kan tenkes å like øst eller vest, Classico eller Valpantena best. Eventuelt kjøpe inn noen fra de forskjellige stedene/appellasjonene å smake selv.
VIN+

Valpolicella og Amaronespesial

De fleste som har smakt litt vin har hørt om Valpolicella, mange har sikkert til og med besøkt regionen med den ikoniske og flotte Gardasjøen og pittoreske Verona by! Om en liker en lett og frisk Valpolicella Classico, Ripasso eller de mer kraftigere vinene Amarone og dessertvinen Recioto, så har Valpolicella noe å by på for de fleste.