Vinsmaking

Her finner du alle våre artikler innen tema Vinsmaking. Vi gjennomfører hele tiden smaking av ulike viner fra ulike regioner. Her finner du også artikler som gjør det enklere for deg å gjennomføre vinsmaking sammen med venner og kollegaer.

Andre artikler om vinsmaking

I vårt magasin Vin&Brennevin finner du flere artikler som omhandler ulike viner, logg deg inn som abonnent og få tilgang til alle våre utgaver for å lese mer om vinsmaking.

Vin på fjellet

Vin på fjellet

På tide å planlegge vinterens ski-, SPA- og vinferie? For det går faktisk an å kombinere de tre elementene med kulinariske opplevelser, nydelig naturlandskap og lokal kultur i en uforglemmelig helg, kun en kort flytur unna! Wein am Berg er en årlig event i Sölden i Østerrike, et av Europas mest prominente gourmet- og vinarrangement, et must for alle som er lei den vanlige skiferien… Her kan man til og med få tilfredsstilt sin indre James Bond fan!

Konjakksmaking

Konjakksmaking

Panelet har plukket ut en del produkter som er populære på det norske markedet, og noen nyheter. Panelet består av representanter fra Cognac Ambassadors, samt medlemmer av magasinets redaksjon.

Test av vårens roséviner

Test av vårens roséviner

At det fylles opp med rosévin på Vinmonopolet er et sikkert vårtegn. Selv om rosévin de siste årene har begynt å selge betydelig mer gjennom hele året er det fremdeles sånn at det er i de lyse vår- og sommermånedene vi oftest ser til de rosa flaskene.

Ring inn påsken med Cocktails!

Ring inn påsken med Cocktails!

Vi beveger oss fra noen klassiske og elegante drinker, svinger innom en ekslusiv champagnedrink før vi ender opp med noen lett lekende cocktails med eggelikør.

Vinmakeren Philipp Kuhns historie – du kan smake hans vin på messen 10. mars

Vinmakeren Philipp Kuhns historie – du kan smake hans vin på messen 10. mars

Philipp Kuhns familie har bodd i Laumersheim i Pfalz i Tyskland siden 1600-tallet. Der og i de omkringliggende

Engelsk vin

Engelsk vin

Norge er den største importøren av vin fra Storbritannia, og undertegnede får ofte høre av utenlandske kollegaer at de skulle ønske at tilgangen på engelsk vin var større i deres land. Sånn sett kan man si at de norske importørenes og Vinmonopolets jobb for å øke (og mate) denne trenden i landet har vært svært heldig for oss konsumenter, for dette er et utrolig interessant vinland. Både stillevinene og de musserende utfordrer sine tradisjonelle kollegaer sterkt!

Digital smaking med Tyler

Digital smaking med Tyler

I slutten av januar i år hadde undertegnede en interessant smaking med den amerikanske vinprodusenten Tyler Winery og vinmaker og eier Justin Tyler Willetts. Vi snakket om terroir, miljø, branner og selvfølgelig koronasituasjonen, samt smakte vinene som er tilgjengelig i Norge, disse passer selvfølgelig godt inn i grillsesongen.

Årets rosèvintest!

Årets rosèvintest!

Her har vi smakt mange forskjellige rosèviner, i ulike stiler og fra ulike land. Det bugner av ulike rosa viner på Vinmonopolet i disse dager. I tilegg har vi tatt med et knippe rosè Champagne, i håp om at det snart er koronalettelser og feire. God sommer!

Oransjeviner tilgjengelig på Vinmonopolet

Oransjeviner tilgjengelig på Vinmonopolet

Italia Scarbolo Ramato XL Pinot Grigio 2019: Lett utviklet nese, moden hvit steinfrukt, sitrus, krydder og pepper. Den