Hjem Vinsmaking

Vinsmaking

Her finner du alle våre artikler innen tema Vinsmaking. Vi gjennomfører hele tiden smaking av ulike viner fra ulike regioner. Her finner du også artikler som gjør det enklere for deg å gjennomføre vinsmaking sammen med venner og kollegaer.

Andre artikler om vinsmaking

I vårt magasin Vin&Brennevin finner du flere artikler som omhandler ulike viner, logg deg inn som abonnent og få tilgang til alle våre utgaver for å lese mer om vinsmaking.

VIN+

Christopher Full – et ungt tysk vintalent fra Rheinhessen

Vinene fra Weingut Full kom på vinmonopolet i mai, 4 viner fra en vinmaker som lagde sin første vin på vingården sin i Zellertal som 19-åring. Og som nå balanserer det å være vinmaker i eget vinhus samt kjellermester hos Battenfeld Spanier / Kühling Gillot.
VIN+

Weingut Maximin Grünhauser

Weingut Maximin Grünhauser er en av de mest tradisjonsrike produsentene i Moseldalen, de er en av produsentene du møter på SaarRieslingSommer, men du kan også ta turen til det flotte vinhuset deres! De har nemlig renovert og pusset opp de siste årene for å møte den voksende interessen for folk å besøke vinprodusentene hjemme. Undertegnede tok en liten tur innom i august i fjor, og smakte både nydelige viner og tok en liten titt på den flotte eiendommen deres.
VIN+

Saar Riesling Sommer

Den siste helgen i august i år skulle egentlig vinfestivalen SaarRieslingSommer avholdes i Moseldalen i Tyskland. Den ble dessverre avlyst på grunn av Covid-19, som så mye annet. Jeg hadde planer om å anbefale dere å ta turen dit, men man kan da planlegge en tur i 2021, for da kom de sterkt tilbake kunne arrangøren fortelle meg.
VIN+

Vin fra Thailand

Det har vært skrevet litt om før, og flere av de som har vært i det aktuelle landet har bitt seg merke i at det er vinproduksjon der. Jeg snakker om Thailand, det asiatiske landet folk flest forbinder med lange strender, sterk mat og glorete barer.
VIN+

Fire fine fra Fèlsina

Du fikk kanskje lyst til å smake litt Chianti etter å ha lest om de nyeste årgangene? Her er fire fine fra Fèlsina som er inne på Vinmonopolet nå!
VIN+

Nesos

Har du hørt om en vin fra Elba som heter Nesos? Det hadde ikke jeg heller, og det skulle vise seg å ikke være så rart. Da jeg besøkte Firenze i år fikk vi muligheten til å smake av de 8 siste flaskene, av de totalt 40 som var produsert.