Vinsmaking

Her finner du alle våre artikler innen tema Vinsmaking. Vi gjennomfører hele tiden smaking av ulike viner fra ulike regioner. Her finner du også artikler som gjør det enklere for deg å gjennomføre vinsmaking sammen med venner og kollegaer.

Andre artikler om vinsmaking

I vårt magasin Vin&Brennevin finner du flere artikler som omhandler ulike viner, logg deg inn som abonnent og få tilgang til alle våre utgaver for å lese mer om vinsmaking.

Crèmantene i Frankrike

Crèmantene i Frankrike

Det er som kjent bare musserende vin fra Champagne som har lov til å kalles champagne. Det er champagneindustrien veldig strikte på og nåde den som prøver seg på å tjuvlåne navnet. Til tross for årelangt arbeid med å lære konsumenten dette er det fortsatt mange som kaller all musserende vin for champagne.

Giol Prosecco – lange tradisjoner og økologiske bobler

Giol Prosecco – lange tradisjoner og økologiske bobler

Italiensk musserende er nordmenns favorittbobler på polet. En av dem er den økologiske vingården Giol, som sies å være en av de eldste Prosecco-produsentene.

Champagne

Champagne

Kongen (eller dronningen om du vil) av musserende vin må nesten være med i en musserende spesial. Denne verdenskjente boblevinen med dype røtter i den franske regionen med samme navn er noe av det det drikkes mest av i verden. Til fest og hverdags. Før vi går til Champagneanbefalingene tar vi en liten titt på Champagne generelt, samt en liten hyllest til et vinhus som setter standarden for miljøvennlig vinproduksjon for tiden.

Redaktøren tester: Coravin!

Redaktøren tester: Coravin!

Det er mye debatt om Coravin, og det virker som om det er to leirer: for og i mot. Men personlig mener undertegnede at en bør teste et produkt før en dømmer og/eller uttaler seg.

Moldova  – Den «nye» gamle vinverden

Moldova – Den «nye» gamle vinverden

Republikken Moldova ligger i det sør-østlige Europa - klemt mellom Ukraina og Romania, i Svartehavsbassenget der vintreet har sin opprinnelse.

Tsjekkisk vin

Tsjekkisk vin

Tsjekkisk vin øker i popularitet i takt med kvaliteten verden over, og etter å ha smakt noen av vinene tilgjengelig på Vinmonopolet vil jeg påstå at vi her i Norden får tak i noe av det ypperste innen Tsjekkisk vin.

Louis Moreau

Louis Moreau

Chablis er en vinstil undertegnende liker godt, det er sjelden feil med en frisk og fin vin fra denne populære regionen i Burgund i Frankrike. For de som er interessert i tall kan Vinmonopolet melde om 1.7% økning i salget av fransk hvitvin i fj or, hvor både Tyskland og Italia hadde nedgang i sitt salg.Vinhuset Louis Moreau er litt mer «norsk» enn mange av de andre vinhusene i regionen og er absolutt verd en titt.

Sylvaner – undervurdert hvitvinsdrue?

Sylvaner – undervurdert hvitvinsdrue?

Undertegnede har tilbrakt en del tid i Tyskland, og smakt hundrevis, om ikke tusenvis av rieslinger på ulike vinmesser og vingårdsbesøk de siste årene. En ting jeg har bitt meg merke i er at det er litt moro å smake på vinhusenes Sylvaner, også kjent som Grüner Silvaner. Jeg bestemte meg derfor om å smake et lite utvalg Sylvaner tilgjengelig i Norge også, kanskje du tør å bytte ut Rieslingen til julematen i år?

Ice wine fra Canada

Ice wine fra Canada

Canada, eh? Det er kanskje mer nærliggende å tenke på curling enn på vin, men så er det heller ikke så rart at en av landets mest berømte viner lages av frosne duer.