1085 Views

Bli kjent med IGP Côtes Catalanes

IGP Côtes Catalanes er et litt ukjent vinområde. Men der har det slått seg ned mennesker fra hele verden for å oppfylle vindrømmen.

Mars 24, 2022
Bli kjent med IGP Côtes Catalanes
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Det ligger som en del av Languedoc-Roussillon helt sør i Frankrike mot grensen til Spania. Et varmt og ganske tørt område med påvirkning fra både Pyreneene og Middelhavet. Og Tramontanevinden som blåser inn fra nord. En kraftig vind fra Atlanterhavet som blåser inn over Pyreneene og kjøler ned vinmarkene på varme sommerdager.

Hoveddruene i området er grenache, carignan, cincault og syrah for de røde vinene og grenache blanc, grenache gris og macabeo for de hvite. Vinmarkene dekker et område på ca 4 100 hektar.

Les også: Vinperle fra et nesten glemt område. 

På Domaine des Enfants driver Carrie Sumner og Marcel Bühler økologisk vinproduksjon med 26 hektar vinmarker. I årets første nummer av Magasinet Vin&Brennevin som kommer i butikkhyllene 31. mars er det en lengre artikkel om området og hvordan Carrie, som amerikansk byjente, endte opp som vinprodusent i Sør-Frankrike sammen med den sveitsiske bankmannen Marcel. Der står det også om hennes jordsmonnstudie som har resultert i vinene Chroma Soma.

Dom. des Enfants l’Enfant Perdu er laget på en blend av carignan, grenache og syrah og er en fyldig og krydret vin. Dyp og konsentrert duft med søte, modne mørke bær og krydder. Fyldig og mørk på smak med fin konsentrasjon og faste tanniner i avslutningen. En flott fin til kraftige retter av okse og lam. 

 

Dom. des Enfants l’Enfant Perdu
Varenummer: 10625001
Pris: 274,90
Utvalg: Bestillingsutvalget
Poeng: 88

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy